Ghidul femeii pentru alegerea parfumului potrivit

Ghidul femeii pentru alegerea parfumului potrivit

Fiecare femeie ar trebui să aibă un parfum care să definească în mod unic cine este ea. În plus, atunci când intri într-o încăpere, vrei ca oamenii să creadă că miroși frumos!

Găsirea parfumului tău perfect nu este ușoară, mai ales dacă nu ai nicio idee de unde să începi. S-ar putea să nu ai nicio idee despre ce parfumuri de damă îți dorești. În mod surprinzător, procesul poate fi un pic plictisitor și științific. Totuși, după ce te-ai documentat și ai experimentat, ești cu un pas mai aproape de a-ți găsi parfumul preferat. Iată un ghid rapid pentru a te ajuta:

Dă-ți seama ce parfum(uri) îți dorești:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci când vine vorba de găsirea parfumului tău este să te gândești la ce parfum este cel mai potrivit pentru tine. Există diferite tipuri de parfumuri de damă din care poți alege: Citrice/Fructe, Floral, Musk/Spice și Lemnos. Dacă îți plac mai mult mirosurile feminine sau mai suave, parfumurile florale precum La Vie Est Belle sunt excelente. Aceste parfumuri includ lavanda, florile de cireș și trandafirii.

Citricele au un parfum mai îndrăzneț. Acestea includ mirosurile tipice de fructe, cum ar fi merele sau portocalele. Dacă ești în căutarea a ceva mai pământesc, caută parfumuri precum lemn de foc, păduri tropicale sau patchouli. Mușchiul emană un miros de lenjerie curată. De asemenea, pot avea și un pic de condimente, precum scorțișoara sau vanilia.

Dacă ești o persoană căreia îi place să aibă opțiuni, cel mai bine este să ai în minte cel puțin două familii de parfumuri. S-ar putea să vrei să miroși a trandafiri într-o zi și a ocean în următoarea. Indiferent de ceea ce alegi, asigură-te că acele parfumuri de damă te reprezintă cel mai bine.

Ia în considerare nivelurile de concentrație ale parfumului:

Parfumurile sunt alcătuite din patru niveluri diferite de concentrație, de la cel mai mic la cel mai puternic. Aceste niveluri determină cât timp va rezista un parfum pe parcursul zilei. Ține cont de acest lucru atunci când faci achiziția, deoarece unele parfumuri de damă îți vor indica adesea nivelul de concentrare pe flacon. De cele mai multe ori, cu cât concentrația este mai mare, cu atât prețul este mai mare. Cele patru tipuri de concentrație sunt:

a.) Eau de Cologne- Aceasta are cea mai mică concentrație. Parfumul poate persista până la maxim 2 ore. Este alcătuită din 5% ulei amestecat cu alcool și apă.

b.) Eau De Toilette- Tot o formă diluată de parfum, dar este mai puternică decât apa de colonie. Are o concentrație mai mare de 8% și poate rezista până la 4 ore.

c.) Eau De Parfum- Mai puternică decât ultimele două niveluri. Durează până la cel puțin 6 ore și are o concentrație de ulei și alcool mai mare cu 18%.

d.) Parfum/Perfume- Acesta este doar etichetat Parfum. Are cel mai mare nivel de concentrație de până la 30% și poate persista pe tot parcursul zilei.

Testează, testează și testează din nou!

 Acest lucru nu poate fi subliniat îndeajuns. Cu toate acestea, vrei să luați în considerare câteva lucruri înainte de a testa parfumuri de damă la magazinul local.

a.) Asigură-te că nu ai asupra ta alte parfumuri, cum ar fi sprayde corp, un alt parfum și chiar loțiunea de corp. Acest lucru se datorează faptului că chimia corpului tău este unică și va determina modul în care parfumul va fi pe tine.

b.) Atunci când cumperi un parfum, limitează numărul de parfumuri pe care le testezi. Cel mai bine este să testează între 3-6 parfumuri pe călătorie de cumpărături.

c.) Pulverizează mai întâi parfumul în aer sau pe o foaie absorbantă înainte de a-l încerca pe corp, astfel încât să știi cum miroase parfumul în sine.

d.) Pulverizează puțin pe încheietura mâinii și nu amesteca parfumurile. Verifică cum reacționează parfumul pe pielea ta și cum miroase pe tine. Când ai terminat de testat un parfum, încearcă un altul după câteva minute, pentru ca simțul olfactiv să se neutralizeze.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.