Două avioane Air France, DEVIATE în SUA şi Canada din cauza unor ALERTE CU BOMBĂ

Două avioane Air France, DEVIATE în SUA şi Canada din cauza unor ALERTE CU BOMBĂ

Două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă.

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol, relatează Associated Press.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă.

Pasagerii au fost debarcaţi din cele două avioane şi conduşi în aeroporturi.

Autorităţile americane şi canadiene nu au găsit niciun dispozitiv exploziv la bordul celor două avioane, după ce au verificat aparatele zbor şi bagajele pasagerilor.

Pasagerii de pe aeroportul din Salt Lake City au fost îmbarcaţi din nou în avion, pentru a pleca spre Paris.

Mark Skinner, un reprezentant al poliţiei canadiene, a declarat că la bordul avionului deviat spre Halifax se aflau 262 de persoane.

Ameninţările cu bomba vizând avioane cu destinaţia Paris intervin la scurt timp după atentatele de vineri seara din capitala franceză, soldate cu cel puţin 129 de morţi, care au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

Sursa: cbc.ca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.