Două sfaturi simple pentru a face economii la încălzirea casei

Două sfaturi simple pentru a face economii la încălzirea casei

Încălzirea este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casa dumneavoastră. Păstrarea căldurii și a confortului familiei dvs. în lunile reci de iarnă poate fi foarte costisitoare, mai ales dacă nu utilizați energia în mod înțelept.

Chiar dacă aveți instalat cel mai eficient sistem de încălzire centrală termică pe gaz, cantitatea de energie pe care o folosiți va depinde de mai mulți factori, dintre care mulți dintre ei pot fi controlați de dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla cum să vă încălziți casa în mod economic pentru a economisi bani și a reduce amprenta de carbon.

Care este cel mai economic mod de a încălzi o casă?

Când vine vorba de încălzirea economică a unei case, există două lucruri de luat în considerare – fie că vă referiți la economic pentru portofelul dvs. sau pentru mediu.

Încălzirea unei case într-un mod economic pentru mediu înseamnă că sistemul trebuie să fie eficient și să funcționeze într-un mod mai curat. În acest caz, este probabil ca o pompă de căldură cu sursă de aer sau o pompă de căldură cu sursă subterană să fie răspunsul, deoarece aceste aparate folosesc căldura naturală din aer sau din sol, care poate fi folosită pentru a furniza căldură în locuința dumneavoastră. Deși necesită o anumită cantitate de energie electrică, se consideră că sunt mai bune pentru planetă și mai eficiente decât o centrală termică pe gaz, în special atunci când sistemul utilizează și panouri solare.

Atunci când încălziți o casă în mod economic pentru dumneavoastră, înseamnă de obicei că încercați să economisiți bani la încălzire. Acest lucru merge mână în mână cu faptul că aveți un aparat eficient, deoarece cu cât este mai eficient, cu atât va folosi mai puțină energie și, prin urmare, vă aduceți contribuția la protecția mediului și, în același timp, vă reduceți facturile la energie.

O centrală mai nouă, care este eficientă în proporție de 90% sau mai mult, va consuma mai puțină energie decât una care este eficientă în proporție de 70%, de exemplu. Dar, chiar dacă nu aveți cel mai ecologic sistem de încălzire, există câteva lucruri pe care le puteți face singuri pentru a vă încălzi casa mai economic.

Alegeți temperatura potrivită

La fel ca și membrii familiei, fiecare cameră din casa dvs. este unică. Camera de zi, bucătăria, băile, dormitoarele și sufrageria au toate scopuri foarte diferite și, prin urmare, este logic ca acestea să fie setate la temperaturi diferite pentru a reflecta acest lucru.

Este posibil să doriți ca o baie să fie ușor mai caldă, de exemplu, pentru ca excesul de apă să se usuce mai repede, prevenind apariția mucegaiului. Un dormitor ar trebui să fie, în mod natural, ușor mai rece decât restul locuinței, astfel încât să puteți avea un somn mai bun. Variația temperaturilor nu numai că va optimiza eficiența încălzirii, dar va spori și confortul familiei dumneavoastră, ajutându-i pe toți să se simtă în cea mai bună stare în timp ce sunt treji și să se odihnească de calitate în timpul nopții.

Temperatura optimă pentru camera de zi, care este de obicei locul unde familia petrece cel mai mult timp împreună, este între 20-21 ℃. Acest lucru vă va permite să mențineți costurile de încălzire a camerei cu o centrală termică pe gaz la un nivel moderat, fără a face compromisuri în ceea ce privește confortul. Este o temperatură ușor de menținut și se va asigura că încăperea nu-și pierde căldura prea repede. Baia va fi, de asemenea, cea mai confortabilă la această temperatură și este temperatura recomandată pentru dormitoarele bebelușilor și ale copiilor mai mici.

Bucătăriile, în comparație, ar trebui privite într-o altă lumină. Este important de reținut că bucătăria are o varietate de surse de căldură, în special cuptoare și plite. Acestea vor degaja căldură și vor contribui la creșterea temperaturii generale, ceea ce înseamnă că puteți reduce încălzirea cu câteva grade fără să se observe vreo diferență notabilă. Prin urmare, o temperatură de 18-19 ℃ ar trebui să fie suficientă. Camerele de dormit sunt, de asemenea, setate ideal la 18-19 ℃. Nu numai că temperatura ușor mai răcoroasă va îmbunătăți calitatea somnului, dar majoritatea dormitoarelor de la etaj beneficiază, în general, de plafoane izolate, care ajută la reținerea căldurii.

De asemenea, merită să luați în considerare faptul că nu este necesar să mențineți o temperatură constantă tot timpul – mai ales atunci când o cameră nu este folosită. Deși este recomandabil să nu opriți încălzirea pe centrală termică pe gaz în timpul zilei când familia este la serviciu și la școală, setarea unor temperaturi mult mai scăzute poate oferi economii semnificative. O reducere de doar 1 ℃ poate duce la economii de până la 6 %.

Asigurați o ventilație corectă

Deschiderea ferestrelor în timpul iernii este importantă pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casă, dar și pentru a preveni apariția mucegaiului. Cu toate acestea, dacă faceți acest lucru, veți lăsa să scape căldura prețioasă pe care centrală termică pe gaz a muncit din greu să o creeze.

Chiar dacă ați oprit caloriferele, lăsarea ferestrelor deschise mai mult de aproximativ 10 minute pe zi poate crește consumul de energie. Pe măsură ce aerul rece intră, temperatura interioară este scăzută, ceea ce înseamnă că caloriferele trebuie să lucreze mult mai mult pentru a restabili temperatura atunci când le porniți din nou, consumând mult mai multă energie decât este necesar.

Este mult mai bine să limitați timpul în care ferestrele dvs. sunt deschise la maximum 10 minute pe zi, la temperaturi tipice de toamnă și primăvară, și la patru-șase minute în timpul iernii, când temperaturile sunt mult mai scăzute.

  1. […] poate fi subliniat suficient acest lucru, dar siguranța și securitatea oamenilor și a banilor lor ar trebui să fie întotdeauna o prioritate. Chiar dacă jocurile de noroc pot reprezenta un […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.