Beneficiile unei piețe de jocuri reglementate

Beneficiile unei piețe de jocuri reglementate

Jocurile video reprezintă o industrie masivă la nivel global. Potrivit PWC, sectorul va ajunge la o cifră de afaceri de 2.9 trilioane de dolari până în 2026. Din aceste cifre, industria jocurilor de noroc reprezintă o parte ceva mai mică, însă extrem de importantă. Având în vedere faptul că jocurile sunt o parte integrantă în viețile noastre, există reglementări stricte în majoritatea țărilor civilizate – mai ales pentru cazinouri și operatorii din acest sector.

O industrie reglementată ajută la protejarea jucătorilor

Nu poate fi subliniat suficient acest lucru, dar siguranța și securitatea oamenilor și a banilor lor ar trebui să fie întotdeauna o prioritate. Chiar dacă jocurile de noroc pot reprezenta un subiect sensibil pentru unii, ele vor avea loc indiferent dacă sunt practicate legal sau nu.

Când oamenilor le este interzis să facă ceva, acest lucru nu face decât ca ei să-și dorească și mai mult. Și dacă legea nu permite acest lucru într-un mod reglementat, există riscuri mari pentru jucători.

Forțând oamenii să meargă în zona ilegală pentru aceste activități, îi împingi în mâinile criminalilor – și de aici apar pericolele reale. Oamenii ar putea fi înșelați, își pot pierde economiile și nu ar exista nimic care să îi protejeze de asta.

Cu acces la o piață reglementată a jocurilor de noroc online precum cea de pe www.nitrocasino.com și la cazinouri fizice legitime, jucătorii sunt protejați. Este ușor să găsești un cazinou licențiat și să joci în siguranță, știind că banii tăi depind doar de calitatea alegerilor tale.

Când piața este reglementată, aceasta permite cazinourile de încredere să apară și să atragă mai mulți jucători. În plus, competiția este forțată să urmeze exemplul, ceea ce înseamnă că marii jucători din industrie respectă legea și sunt de încredere.

Țările pot beneficia de taxa de cazinou

Venitul care poate fi câștigat din impozitarea cazinourilor este URIAȘ! Acest lucru în sine face ca legalizarea jocurilor de noroc să fie o alegere evidentă. Este o „vacă de muls” pentru orice guvern.

Este un fapt binecunoscut că, casa câștigă întotdeauna și când te uiți la acele mega cazinouri, știi că generează mulți bani. Multe economii se confruntă cu un impuls semnificativ din partea cazinourilor care plătesc impozit pe venitul lor brut din jocuri de noroc. Monaco, Macao în China sau Las Vegas în SUA sunt exemple bune.

Statul Român, de exemplu, încasa în 2013 sute de milioane de euro din această industrie. Probabil că cifra este acum de peste 1 miliard de euro.

Cazinourile ajută industria turismului

Oamenii din întreaga lume se îngrămădesc în paradisuri de jocuri de noroc precum Las Vegas și Macao în fiecare an. Inclusiv România are turiști care vin în București pentru a se bucura de cazinourile existente.

Experiențele uimitoare de cazinou atrag jucători înalți din întreaga lume, care ajung să pună mulți bani în economie. Și nu doar cei cu bani fac diferența. Destinațiile pentru jocurile de noroc atrag tot felul de oameni, de la familii aflate în vacanță, până la petreceri de burlaci și prieteni.

Creșterea turismului de cazinouri în locuri precum Cambodgia, Singapore și Filipine se dovedește cu adevărat a fi un mare impuls și pentru industrie, ca să nu mai vorbim de jocurile de noroc pe nave de croazieră.

Concluzie

Da, o piață reglementată este cheia pentru o economie sănătoasă, dar și pentru siguranța jucătorilor. Iar pentru aceia care se gândesc la problema adicției, marile comisii de reglementare de la nivel internațional, precum cea din Marea Britanie, se gândesc deja să introducă un nivel maxim de pierdere pentru jucători. Cu alte cuvinte, o limită peste care jucătorul să nu mai aibă voie să joace.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.