Școală amendată cu 5.000 de lei. Ce au descoperit inspectorii sanitari (FOTO)

Școală amendată cu 5.000 de lei. Ce au descoperit inspectorii sanitari (FOTO)

O unitate de învățământ din județ a fost amendată de inspectorii sanitari după ce aceștia au descoperit mai multe nereguli.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a demarat o serie de controale în unitățile de învățământ din judeșul Arad iar ceea ce au găsit în teren inspectorii sanitari arată, potrivit acestora, că există primării pentru care școala și elevii nu par să reprezinte o prioritate..

„Începând cu data de 6 septembrie, Direcția de Sănătate Publică Arad a început o serie de controale în unitățile de învățământ din județ. O echipă de inspectori sanitari supervizată de directorul instituției s-a deplasat pe teren în a doua zi de școală. S-a constatat că există primării pentru care școala și elevii nu par să reprezinte o prioritate. Una dintre ele este cea din orașul Nădlac. Anul școlar a început și la Nădlac dar cu școala fără avize din partea Direcției de Sănătate Publică. Întrucât unitatea a făcut modificări în structură , aceasta a fost obligată, conform legii, să depună documentația pentru autorizația sanitară până la începutul anului școlar, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ca urmare, fiind o unitate neautorizată în evidențele Direcției de Sănătate Publică Arad, s-a decis trimiterea unei echipe de inspectori sanitari. Astfel, controlul echipei din cadrul DSP Arad a descoperit situația reală la Nădlac. Printre nereguli, s-a constatat că pentru întreaga unitate școlară, care deține 10 corpuri de clădiri, au fost achiziționate produse biocide în cantitate insuficientă,  raportat la cantitățile prevăzute de normele igienico- sanitare (9 flacoane de un 1 litru cu substanțe dezinfectante). În plus, la grădinița cu program prelungit, iarba din curte era netăiată, existând riscul infectării cu virusul Borrelia transmis de mușcătura de căpușe, copiii jucându-se prin buruieni. De asemenea în interiorul grădiniței s-a găsit igrasie, păianjeni și mizerie. Inspectorii sanitari au descoperit nereguli asemănătoare și la grădinița cu program normal, acolo constatându-se de asemenea și lipsa codificării pe ustensilele de curățenie, și anume că nu este voie să se folosească același mop peste tot. Pentru a justifica aceste nereguli, a fost invocată lipsa de personal, dar de fapt pare a fi o lipsă de interes față de copii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DSP Arad.

Unitatea școlară a primit o amendă de 5.000 de lei și un termen de 30 de zile pentru a-și obține autorizările.

Foto: DSP Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.