Program de studiu de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, la UVVG Arad

Program de studiu de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, la UVVG Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad are curpins în cadrul Facultății de Medicină un program de studiu de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.

Suferința fizică poate fi cauzată de mulți factori, dar ameliorarea, în unele cazuri, se realizează prin recuperare medicală. Recuperarea medicală se concentrează în principal pe mișcare și pe știința care se învârte în jurul ei, astfel încât să poată aborda orice problemă ce poate provoca dizabilități sau dureri. Diagnosticarea corectă, urmată de recuperarea medicală, ajută pacienții să-și maximizeze și să-și restabilească funcțiile afectate.

În cadrul Facultății de Medicină a UVVG Arad se regăsește programul de studiu Balneofiziokinetoterapie și Recuperare (BFK), care pregătește specialiști în recuperare medicală, pe parcursul a 3 ani de studii, finalizat cu licență.

„Pregătirea studenților noștri se realizează teoretic, dar mai ales practic, dobândind deprinderi prin stagii practice, gărzi şi practică de vară, creditate anual în planul de învăţământ. Studenții vor învăța rolul pe care fiziokinetoterapeutul îl are ca promotor al stării de sănătate a populaţiei, prin înţelegerea influenţelor pe care stilul de viaţă le are asupra necesităţilor de îngrijire ale acestora; deprinderea respectului faţă de pacient cu adoptarea unor standarde corespunzătoare din punct de vedere cultural, etic şi profesional. Absolvenții vor profesa în domeniul sănătății, atât în centre medicale private cât și de stat, existând în acest moment o cerere mare pentru specialiști în domeniu”, precizează reprezentanții UVVG Arad.

https://www.uvvg.ro/facultatea-de-medicina/bfk/

Înscrierile, reluate din 29 august

Pentru informații suplimentare puteți scrie pe adresa de email admitere@uvvg.ro  și/sau suna la numerele de telefon +4/0748988884 , sau +4/0257280373.

De asemenea, reprezentanții universității vor fi prezenți și la centrele de înscriere din Arad, și de la filiale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.