Două tractoare căutate de autorităţile italiene, depistate la Vama Nădlac

Două tractoare căutate de autorităţile italiene, depistate la Vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni români care intenţionau să introducă cu documente false în România două tractoare marca Massey Ferguson, semnalate de autorităţile italiene ca bunuri căutate pentru confiscare, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit comunicatului, în data de 5 mai, în jurul orei 21, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru a intra în ţară cetăţenii români Ion E. şi Cristian N., în vârstă de 27 şi 29 de ani, ambii cu domiciliul in judeţul Mehedinţi, care conduceau două autoutilitare mărcile Fiat şi Iveco.

„Şoferii transportau două tractoare agricole marca Massey Ferguson, pentru care au prezentat două facturi emise pe numele a două persoane fizice din judeţul Mehedinţi. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că facturile nu erau conforme cu cele autentice, fapt pentru care au extins cercetările. În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat faptul că cele două utilaje figurează ca fiind «bunuri căutate pentru confiscare», alerte emise de autorităţile din Italia în data de 05.05.2015.
Faţă de cele constatate, cei doi bărbaţi au declarat că nu ştiau că cele două utilaje sunt căutate de autorităţile italiene şi că le-au cumpărat de la o firmă din Parma contra sumei de 2.000, respectiv 1.700 de euro”,
precizează comisarul şef Daniel Iancu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, iar utilajele, în valoare de 3.700 de euro, au fost reţinute la sediul sectorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.