DRAMA tânărului român CONDAMNAT LA MOARTE în Malaysia. Cum au RĂSPUNS autorităţile APELULUI DISPERAT al bunicii acestuia

DRAMA tânărului român CONDAMNAT LA MOARTE în Malaysia. Cum au RĂSPUNS autorităţile APELULUI DISPERAT al bunicii acestuia

Ministerul Afacerilor Externe i-a răspuns Eugeniei Gologan, bunica de 80 de ani tânărului român condamnat la moarte în Malaysia, cea care le-a scris, pe rând, ministrului de Extrene şi preşedintelui Klaus Iohannis, cerându-le cu disperare să intervină pentru a salva viaţa nepotului pe care l-a crescut şi îngrijit de mic.

Ziarul „Ring” a prezentat ce i-a scris ministrul Bogdan Aurescu bunicii îndurerate. „Stimată doamnă Gologan, referitor la petiţia dvs. din data de 3 martie 2015, precum şi la solicitările anterioare, vă comunicăm următoarele informaţii.

Cazul nepotului dvs., Ionuţ Alexandru Gologan, reprezintă încă de la momentul arestării acestuia pe teritoroul Malaysiei o prioritate pentru MAE care, atât prin intermediul demersurilor diplomatice şi consulare realizate la nivelul Centralei, cât şi prin intervenţia directă a Ambasadei României la Kuala Lumpur, întreprinde toate demersurile posibile, transpuse în practică printr-o gamă largă şi complexă de acţiuni, pentru obţinerea unei soluţii favorabile”, se arată în scrisoarea ministrului Aurescu.

Autorităţile române s-au inspirat din situaţii similare în care au fost implicaţi cetăţeni ai altor state şi procedează la fel pentru a-l salva de la moarte pe Ionuţ Gologan.

„Important de menţionat este şi faptul că, atât timp cât procesul se află pe rolul instanţelor de judecată ale statului malaysian, orice acţiune directă poate fi interpretată ca o influenţare a instanţei. Prin urmare, modul de abordare adoptat de partea română a fost şi este în concordanţă cu acţiunile de acelaşi gen ale tuturor celorlalte state care se confruntă cu situaţii similare. Totodată, în plan tehnic, MAE a organizat numeroase contacte la nivel de director general cu omologi din ministerele de externe ale statelor care gestionează cazuri de acelaşi gen: Marea Britanie, Franţa, Germania, Australia, Bulgaria. Pe plan intern, a fost creat un grup de lucru, cu participarea tuturor instituţiilor române cu atribuţii în scopul strategiei optime de abordare a cazurilor repective. Pe lângă instituţiile guvernamentale ale altor state cu expertiză în domeniu, MAE cooperează şi cu organizaţii neguvernamentale specializate în lupta pentru abolirea pedepsei capitale şi în gestionarea unor asemenea cazuri”, se arată în scrisoare.

Ionuţ Gologan, de 21 de ani, a fost condamnat la moarte în Malaysia după ce a fost prins transportând droguri în bagaj. Tânărul susţine că nu ştia ce transportă. El a fost condamnat la moarte de magistraţii malaezieni şi a făcut recurs la Înalta Curte Federală. Potrivit specialiştilor sunt puţine şanse, însă, la recurs, astfel că singura speranţă a tânărului de a fi salvat de la moarte este legată de o intervenţie politică la nivel înalt.

Tatăl şi bunica sa, oameni simpli din satul Telega, cei care l-au crescut de mic, fac tot posibilul să-l scape pe Ionuţ de la pedeapsa capitală.

Sursa: www.ziarulring.ro

Citeşte şi:

„Aş vrea măcar o poză clară să vă mai pot vedea” – scrisoarea CUTREMURĂTOARE a tânărului român CONDAMNAT LA MOARTE în Malaysia

ABANDONAT DE AUTORITĂŢI? Răspuns DEZAMĂGITOR la petiţia adresată lui Klaus Iohannis în cazul tânărului CONDAMNAT LA MOARTE în Malaysia

  1. foarte trist. Dumnezeu sa-l aiba in paza

    Raspunde
    • Poate a fost o inscenare si chiar nu stia ce transporta.

      Raspunde
      • Sunt foarte multi care platesc si sunt inchisi dar degeaba. Dar sunt multi cate trebuiesc inchisi ptr faptele lor !

        Raspunde
      • Eu ma intreb: Ce cauta acel tanar in Malaisia??
        Si stiti voi, ca cu un asemenea transport, cate familii, sunt duse la disperare,vazandu-si copii nenorociti, chinuind poate zeci de ani???
        Daca nu stiti, ce inseamna sa ai pe cineva, din familie dependent de droguri, nu mai comentati !!!
        Stiu ca este trist, asta moare repede, dar cei drogati chinue, ei si ii chinuie si pe altii ani intregi !!!

        Raspunde
        • Si-au facut alegerea.

          Raspunde
        • Felicitari ptr comentariu si… ptr modul de a gandi!
          Eu unul, nu sunt de acord ca MAE sa „se implice”: cheltuie banii contribuabililor pe ce?
          Pe seama unuia care…. „daca ii mergea”… acum ne zambea in fata sau „toca banii prin Bamboo”????
          Genul asta de oameni, indiferent de radacinile lor… nu au nici o scuza! Vrei bani? La munca…. frate! Rupe-ti cocoasa ca bunica-ta si aduna porumbul de pe camp si atunci ai sa apreciezi „valoarea banului”….
          Tipul nu a plecat din Romania acolo, a plecat din Spania… deci „era umblat” stia „mersurile”… era trait pe afara… asa ca nu are scuze! Glontul in cap si… „sanatate”! Exemplu ptr altii care mai au de gand sa faca la fel!

          Raspunde
    • De unde și până unde atâta milă pentru infractorii?

      Raspunde
  2. Americanii îi scot pe ai lor de acolo cu delta force. Românii cu tratative diplomatice!!!

    Raspunde
  3. Bunica lui stie cite vieti a distrus nepotul dinsei ,distribuind acele drogiri? Mamele copiilor nenorociti ptr toata viata din cauza unora ca acestui baiat cui sa ceara ajutor? Ce cauta in acea tara? Avea serviciu acolo? Cred ca nu si ca tot ce facea , facea sa cistige bani fara sa se gindeasca la suferinta altuia.Pacat , ca este tinar .Sa dea Dumnezeu sa scape.dar pe viitor sa se gindeasca si la suferinta pe care cu buna stiinta o provoaca.

    Raspunde
    • Drogurile vor ramane o arma mortala pentru cei care le iau dar si pt rudele lor Si o sursa de venit pt alti Acest baiat cred ca era expert in transport si ruinat vieti Ce a cautat a gasit Pacat de bunica care crede in el

      Raspunde
  4. Toată lumea săracu… Dar dacă ii ieșea sa aducă drogurile și sale vândă copiilor voștri nu ziceați săracu, el si-a facut-o cu mâna lui….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.