Drumul Arad – Șiria, în atenția Guvernului și a Parlamentului

Drumul Arad – Șiria, în atenția Guvernului și a Parlamentului

Drumul judeţean Arad – Şiria – Pâncota, blocat de ani de zile în birocrație, este acum în atenția Guvernului și a Parlamentului.

România beneficiază, în calitate de stat membru al UE, de fonduri destinate investiţiilor care pot fi baza relansării economice solide, dar şi punctul de plecare pentru realizarea unor reforme necesare.

Sergiu Bîlcea a adresat, în declarația sa politică, nevoia de reformă la capitolul „birocrație”.

Un exemplu negativ pe care l-a înaintat în discursul său a fost investiţia în drumul judeţean Arad – Şiria – Pâncota.

Investiția aceasta a fost blocată ani de zile de proceduri și birocrație, astfel, bătându-se pasul pe loc în ceea ce privește lucrările la acest drum.

Bîlcea subliniază că reducerea birocraţiei pentru investiţii trebuie stabilită ca o prioritate pentru Guvern şi pentru Parlament. Rezultatele trebuie să se regăsească în derularea mai eficientă, mai rapidă a tuturor investiţiilor, indiferent dacă se realizează din fonduri europene, guvernamentale sau locale.

Din păcate, nu este o excepţie ci un caz cu putere de exemplu care poate fi echivalat probabil cu altele similare în toate judeţele României. Ani de zile, semnalele disperate lansate de cei care se lovesc frecvent de aceste probleme au fost ignorate, iar rezultatele se văd. Transparenţa trebuie să garanteze corectitudinea utilizării fondurilor publice, nu trebuie confundată cu birocraţia, încetineala şi blocajele instituţionale. Putem să construim un sistem eficient şi transparent, în care bugetele pentru investiţii să fie utilizate repede şi bine. Investiţiile publice şi atragerea investiţiilor private sunt căile corecte care ne vor ajuta să depăşim criza economică, să generăm creştere economică în baza căreia putem vorbi despre creşterea nivelului de trai în România. Primul pas pe care trebuie să îl facem în această privinţă este să reducem birocraţia sufocantă care paralizează investiţiile, să gândim un sistem mai eficient şi mai rapid de accesare şi utilizare a fondurilor”, susține deputatul Sergiu Bîlcea.

  1. Felicitari PNL ARAD! ARATATI lui DRULA cum se fac drumuri si alte investitii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.