„Drumul Regelui”, la faza documentației tehnice

„Drumul Regelui”, la faza documentației tehnice

Consilierii județeni au alocat în ședința de joi fonduri pentru două tronsoane de drum, care urmează să fie modernizate.

Sumele necesare provin din excedentul bugetar. Astfel, pentru drumul Petriș – limită județ Hunedoara, cunoscut și sub denumirea de „Drumul Regelui”, a fost alocată suma de 43.000 de lei, urmând să se realizeze Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (D.A.L.I.) și Proiectul Tehnic. Acest proiect se va realiza printr-un parteneriat cu județul Hunedoara. Pentru tronsonul Peregu Mare – Peregu Mic a fost alocată suma de 3.000.000 de lei. Tot în cadrul Hotărârii de Consiliu a mai fost acordată suma de 6.000 de lei pentru proiectul de reabilitare energetică a clădirii Bibliotecii Județene, proiect finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Modernizarea acestui drum, denumit «Drumul Regelui», reprezintă o nouă provocare pentru noi, așa cum a fost Dieci-Dezna. Este o zonă de munte, drumul are numeroase curbe și serpentine. Dar, de asemenea, este o zonă minunată, un adevărat paradis natural, unde cu o infrastructură rutieră adecvată, completată de rețele de apă și canalizare, se poate dezvolta turismul. Mai ales că, drumul odată finalizat, atât pe raza județului nostru, cât și în Hunedoara, comuna Petriș va avea o deschidere modernă spre Vața, Țebea și Brad, o zonă cu tradiție turistică și istorică”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Pentru a putea aduce drumul la parametrii care să asigure siguranță și confort participanților la trafic sunt necesare realizarea unor consolidări ale taluzurilor, asigurarea scurgerii apelor pluviale, amplasarea de platforme de încrucișare, amplasarea de elemente de siguranță rutieră etc.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.