DSP Arad începe distribuirea voucherelor pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID

DSP Arad începe distribuirea voucherelor pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID

Arădenii care s-au vaccinat anti-COVID își pot ridica începând de luni voucherele.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad va începe de luni, 18 aprilie, distribuirea voucherelor pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID 19 și nu au beneficiat încă de acest stimulent.

Este vorba despre acordarea de tichete de masă în valoare totală de 100 de lei, pentru cei care s-au vaccinat în condițiile reglementărilor în vigoare.

„Am decis să începem de luni, 18 aprilie, acțiunea de distribuire a voucherelor celor care s-au vaccinat anti-COVID 19 pe raza județului Arad și care încă nu au intrat în posesia acestora. Am constituit echipe mobile care se vor deplasa pe teren, în baza unei planificări zonale, pe fostele centre de vaccinare din localitățile unde acestea au funcționat, pentru a distribui voucherele celor îndreptățiți. Pentru reușita acțiunii facem apel la primării, pentru a anunța la nivel local, prin toate mijloacele de care dispun, cetățenii localităților respective despre ziua și ora în care echipele noastre vor ajunge, conform planificării, pentru a distribui voucherele. În Municipiul Arad, voucherele vor putea fi ridicate de la Laboratorul DSP de pe strada Feleacului nr. 1 de luni până vineri între orele 9-15. Persoanele care s-au vaccinat la medicii de familie, vor lua legătura cu aceștia pentru a-i informa că doresc să li se înmâneze voucherele. În condițiile în care medicii de familie nu vor avea disponibile vouchere, vor sesiza DSP pentru a le primi pentru fiecare solicitant îndreptățit. Am preluat de câteva zile funcția de conducere în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad și am aflat că voucherele se aflau la noi de aproximativ o lună de zile, doar o mică parte fiind distribuite. Una dintre primele mele decizii a fost să urgentăm distribuirea voucherelor pentru a veni în sprijinul celor care vor beneficia de acest tip de ajutor oferit de stat, înaintea sărbătorilor Pascale”, a declarat dr. Geanina Potolia, director executiv al DSP Arad.

Graficul de distribuire în teritoriu a voucherelor de vaccinare:

Luni, 18 aprilie 2022:

Primăria orașului Nădlacorele 10-15
Primăria orașului Sebișorele 10-15
Primăria orașului Lipovaorele 10-15

Marți, 19 aprilie 2022:

Primăria orașului Ineuorele 10-15
Primăria orașului Chișineu-Crișorele 10-15
Primăria orașului Pâncotaorele 10-15

Miercuri, 20 aprilie 2022:

Primăria comunei Maceaorele 10-15
Primăria comunei Vingaorele 10-15

Pentru următoarele centre de vaccinare, voucherele se pot ridica de la cabinetele medicilor de familie: Săvârșin- dr. Maria Vidican; Șiria- dr. Cristina Berki.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.