În SPITALE, arădenii foloseau SACI de GUNOI pentru protecție. Doar astăzi s-au adus ECHIPAMENTELE necesare

În SPITALE, arădenii foloseau SACI de GUNOI pentru protecție. Doar astăzi s-au adus ECHIPAMENTELE necesare

Noi echipamente de protecție au intrat astăzi  în folosință, pentru cei din prima linie din Arad, după ce au fost obligați să se protejeze în moduri inventive.

Echipamentele sunt primite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și au fost repartizate Serviciului Județean de Ambulanță Arad, Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalului din Ineu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad.

În total au fost primite și repartizate: 600 de măști tip ffp3, 3000 măști ffp2, 480 costume de protecție și 1900 perechi de mănuși. De asemenea, în folosința ISU „Vasile Goldiș” Arad au intrat 150 seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme.

Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor confirmate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Echipamente au ajuns în contextul în care cei din spitale foloseau metode jalnice de protecție, precum saci de gunoi legați de picioare.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.