E OFICIAL: Cu CÂTE persoane avem voie să petrecem CRĂCIUNUL și REVELIONUL

E OFICIAL: Cu CÂTE persoane avem voie să petrecem CRĂCIUNUL și REVELIONUL

Se apropie Sărbătorile de Iarnă, iar mulți români nu mai țin cont de reguli și plănuiesc să petreacă împreună cu familia și cu prietenii.

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre regulile privind adunările de Crăciun și Anul Nou. Acesta spune să nu poate să impună un număr de persoane, dar apelează la conștiința fiecăruia. În special persoanele în vârstă și cele cu probleme de sănătate ar trebui să fie ferite.

„Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă.În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine. Sunt recomandări pe care le dăm. Să nu vedem titluri care o să apară în unele ziare, că Arafat a interzis sau Comitetul a interzis populației să invite oameni acasă. Noi n-am interzis, noi recomandăm ca oamenii să limiteze contactul în această perioadă și să păstreze sărbătorile în rândul familiei. Bineînțeles, aici, cine dorește să riște, există o limită care poate să meargă către ea. Pot să meargă, pot să participe la diferite acțiuni, dar vor fi reguli care vor fi foarte stricte pe aceste acțiuni”, a declarat Arafat la un post tv.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.