Puterea de dezinfectare a ozonului – la ce ne este folos generatorul de ozon

Puterea de dezinfectare a ozonului – la ce ne este folos generatorul de ozon

În tara noastra este mai putin cunoscut faptul ca ozonul este un agent extrem de eficient in dezinfectarea aerului, a apei, respectiv a alimentelor, cu o putere de dezinfectare de 1.52  ori mai mare decat clorul.

Astfel ca ozonul este un partener puternic pentru a dezinfecta casa, in special in contextul pandemiei actuale. Ozonul este folosit atat in casa, cat si in birouri, malluri, service-uri auto, fabrici, intreprinderi, datorita eficientei cu care dezinfecteaza spatiile acestea.

Ozonul este produs de aparate de ozonificare, adică generatoare de ozon care controleaza doza si concentratia ozonului, iar tehnologia se numeste OTC Tube. Ce inseamna acest lucru?

Tuburile de ozon cu tehnologia OTC Tube produc ozon prin trecerea oxigenului prin interiorul acestora. Zona din interior este complet controlata, iar aici are loc o descarcare electrica uniforma, care poate sa fie si de cateva zeci de mii de volti. In acest fel, cantitatea de ozon produs este foarte mare. Pentru generatoarele de ozon nu se folosesc consumabile, iar materia prima este chiar aerul din incaperile care se doresc a fi dezinfectate. Generatoarele de ozon au pana la 20.000 de functionare fara probleme.

Ozonul este format din trei atomi de oxigen si datorita acestei a treia legaturi este foarte reactiv. Se ataseaza de impuritatile din aer, cum ar fi virusi, bacterii, fum, mucegai si le oxideaza. Prin procesul de oxidare acesti potentiali agenti daunatori sunt distrusi, spre comparatie cu un aparat de purificat aerul cu filtre, care le filtreaza doar.

Cum pot fi folosite deci generatoarele de ozon pentru dezinfectare?

Ozonul are urmatoarele aplicatii in dezinfectarea apei:

  • este folosit ca oxidant pentru a inlocui produsele chimice de clor sau de alta natura in acest proces,
  • reduce utilizarea de elemente chimice,
  • oxidează fierul și manganul
  • oxidează hidrogenul, sulful sau alti compusi de sulf,
  • indepartează culoarea din apa,
  • dezinfecteaza de Giardia si Cryptosporidium
  • imbunatateste eficienaa de filtrare,
  • indeparteaza micro-poluantii, cum ar fi produsele farmaceutice din apa, produse de ingrijire personala,

Ozonul este extrem de eficient in curatarea aparatelor de aer conditionat, în igienizarea sistemului de aer condiționat auto, a aerului din incaperi, precum si a alimentelor, distrugand chimicalele reziduale si mirosurile. Elimina fumul de tigara, de statut si vechi, de corp uman, de mancare gatita, de clor, de mucegai din sistemul de ventilatie, respectiv mirosul lasat de animalele de companie.

OzonFix este o companie romaneasca, cu capital integral romanesc care produce si comercializeaza generatoare de ozon din 1991. Compania are in portofoliu mai multe modele de generatoate, atat pentru uz casnic, cat si pentru uz industrial si firme. Compania livreaza generatoarele de ozon in toata tara si asigura consultanta gratuita pentru alegerea generatorului adecvat scopului enuntat de client.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.