E oficial: DISPARE Piața Catedralei! Unde se mută comercianții și cum va arăta zona pieței

E oficial: DISPARE Piața Catedralei! Unde se mută comercianții și cum va arăta zona pieței

Primăria Municipiului Arad aşteaptă zilele acestea ofertele pentru proiectarea şi execuţia reamenajării Pieței Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul şi a reabilitării clădirii de pe strada Ioan Rusu Şirianu, unde comercianţii din actuala Piaţă a Catedralei îşi vor desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, anunță municipalitatea.

Lucrările propuse în cadrul proiectului de Regenerare urbană a zonei Piaţa Catedralei  presupun atât reconfigurarea peisagistică a viitoarei pieţe pietonale cât şi amenajarea unei parcări subterane. Astfel, municipalitatea şi-a propus: amenajarea unui canal de apă lung de 150 de metri, cu fântână arteziană, care să aducă aminte de forma râului Mureș, realizarea unui sistem de iluminat exterior (general) al pieței, pavarea pieței cu piatră de culori diferite, amenajarea de alei pietonale, căi de acces și zone verzi. Vor fi montate 23 de bănci, tot atâtea coșuri de gunoi, șase suporturi de biciclete și trei cișmele. În total, conform Studiului de Fezabilitate, vor fi 12 mii de metri pătrați de dale de piatră „de culori diferite”, 680 de metri pătrați de spațiu verde, 150 de metri pătrați de luciu de apă și 15 locuri de parcare la nivelul solului, la care se adaugă cele 261 de locuri prevăzute de parcarea subterană.

Proiectarea se va face în maxim 120 de zile de la data începerii, notificată prin Ordin Administrativ, iar termenul de execuție a lucrării va fi de 24 de luni de la momentul obținerii autorizației de construire, informează Primăria.

Aşa cum am promis piaţa agroalimentară de pe strada Ioan Rusu Şirianu va fi finalizată anterior demarării lucrărilor din Piaţa Catedralei. Astfel, activitatea comercianţilor nu va fi afectată în niciun fel. În acest moment suntem în procedura de licitaţie pentru a obţine proiectare şi execuţie în ceea ce inseamnă regenerarea Pieţei Catedralei. În paralel vom lucra pentru a realiza o piaţă agroalimentară pe strada Ioan Rusu Şirianu la aproximativ 125 m distanţă de actuala piaţă, a dat asigurări primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.