E rândul nostru

E rândul nostru

Referendum pentru valorile tradiționale. În urmă cu câțiva zeci de ani, o astfel de problemă nu ar fi suscitat nici un fel de interes. Pentru că trăiam timpuri normale iar oamenii nu concepeau că o familie ar putea exista într-un alt mod decât cel în care societatea îl transfera din generație în generație. Cum să faci familie din doi bărbați? O întrebare firească pe atunci, își găsește acum „răspunsuri” tot mai agresive în publicații nestăpânite de câștig care nu mai au limite în a promova non valori. Generația noastră, a celor născuți după anul 1950, trăitoare în absurdul comunismului, poate să vadă deslușit tendința acestui timp. Dacă noi priveam cu multă, hai să spunem, îngăduință, pe cei care nu erau ca noi și suportau într-o oarecare măsură o rigoare a legii penale, acum ar părea că acești oameni sunt deopotrivă cu noi și deci suntem obligați a-i accepta cu „năravurile” lor, astfel încât să socotim integrarea lor ca pe un fapt corect din punct de vedere moral – politic. Ce mai contează sutele de ani de creștinism  dacă astăzi unii s-au trezit să ne învețe moralitate și toleranță?

Europa s-a format tocmai pe fundamentul teologiei creștine. Dacă există progres și civilizație este pentru că această teologie a introdus limite ale bunului simț între cetățenii aceleiași comunități. Care înțelegeau la fel toate lucrurile legate de moralitate. S-a schimbat ceva între timp, înăuntrul acestei comunități? Eu nu am cunoștință de așa ceva. Ei nu dau semne că ar renunța. Atunci, sigur altcineava încearcă să răstoarne reguli auto impuse, care s-au dovedit viabile și deci bune de urmat în continuare. Doar că, în baza unor manipulări agresive, de multe ori chiar șantajiste, în unele locuri anormalitatea a devenit lege. Iar de acolo se transmit mai departe mesaje de încurajare pentru ca și celelalte națiuni să urmeze acest traseu. UE, în acest context, s-a așezat de partea anormalității. Obligațiile noastre ca stat membru impun într-un final acceptarea acestei minorități în ciuda încredințărilor noastre creștine.

Este explicabilă așadar opoziția care se face în blocarea referendumului pentru familie. Se va merge în mod sigur până la șantajarea liderilor politici din Parlament în scopul de a nu declanșa procedurile necesare și legale. Pentru acest lucru DNA-ul devine un instrument extrem de util. Când apare nevoia de a înlătura pe cineva indezirabil, într-o democrație ca a noastră, cu multe sechele de comportament, o justiție coruptă este tot ce trebuie. Și, de asemenea, o presă pe măsură. Care să spună după cum vor cei ce au în mâinile lor acest tip de putere.

Eu nu spun că Dragnea și Tăriceanu sunt sfinții din icoanele politicii românești, dar ei s-au declarat în favoarea referendumului cu pricina. În aceste condiții, cu presiunile UE în spate, este firesc să apară dosare pe numele lor. Dosare ce privesc fapte comise în urmă cu mai mult de zece ani. În tot acest timp, cei ce au fost plătiți din banii noștri nu au sesizat „infracțiunile” celor doi și deci nu le-au prelucrat. Asta, pentru că încă nu a venit momentul să se folosească de ele. Pe atunci ei nu constituiau vreo problemă. Acum, dețin o anumită parte a puterii, și deci riscul care ar putea împiedica implementarea prostiilor din UE este real. Este posibil ca acești oameni să fie vinovați dar este imposibil ca în cazul judecării și condamnării lor prezumtive situația românilor să sufere vreo îmbunătățire. Exclus. Trimiterea la pușcărie a unora din politica mare este mai degrabă o măsură de schimb decât una de îndreptare sau de protejare a societății. Or, tocmai fluturarea acestei posibilități are ca efect cedarea de suveranitate. În trecut, turcii luau ostatici din familia domnitorilor și apoi fixau prețul pentru vasalitate. Mulți dintre domnii noștri nu s-au plecat și au plătit personal. Unii, cum ar fi Brâncoveanu, a plătit cu vârf și îndesat nesupunerea la condițiile nelegiuiților din est. Acum, când avem opțiunea să spunem NU prin lege, unora cărora nu le pasă deloc de acest popor fac în așa fel încât să nu conteze vrerea națiunii. Obsevați-i pe toți cei care încearcă prin cuvinte meșteșugite să ne spună că nu trebuie să fim fundamentaliști sau radicali în această problemă, și îi puteți revoca pentru totdeauna din fruntea statului român. Suntem o țară profund creștină, înaintașii noștri le-au predat lecții de apărare turcilor și nu numai pentru ca azi să avem o țară a noastră, în care să trăim în pace și, mai ales, unitate. Și mai este un aspect deloc de neglijat. Poziția multora dintre noi, care spun că pe ei nu-i afectează cu nimic o astfel de realitate. Poate să fie și așa, dar peste câtva timp această realitate anormală se va dezlănțui peste toate celelalte realități normale din viețile noastre încât ne va fi imposibilă supraviețuirea în noua societate creată de astfel de oameni anormali.

Lăsați-ne cu valorile europene de azi în pace. Noi le avem pe ale noastre, cu care am răzbit prin atâtea secole de năpăstuiri și ni le vom duce cum știm, bucuroși cum spune poetul. Luați-i în schimb la voi pe toți care vă vor valorile și nu aveți decât să-i căsătoriți și să le dați copiii în creștere.

Și când plecați, vă rugăm nu întoarceți capul. Mergeți doar înainte. Fiți convinși că nu vom plânge la despărțire.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.