Ediţie aniversară a MotoRock. VEZI cum s-au distrat motocicliştii! (GALERIE FOTO)

Ediţie aniversară a MotoRock. VEZI cum s-au distrat motocicliştii! (GALERIE FOTO)

Peste o sută de motociclete de toate tipurile, de la cele clasice până la offroad, au defilat sâmbătă după ora 14 pe Drumul Naţional 7 de la intrarea în oraş până la IAS, apoi pe strada 3 şi strada 124 până la parcul din centru, în cadrul festivalului MotoRock de la Pecica.

Marşul motocicliştilor a durat circa o oră, a pornit din Pădurice, locul de desfăşurare al MotoRock, a traversat podul peste Mureş, localităţile Sâmpetru German, Felnac, Zădăreni, centura municipiului Arad şi s-a încheiat la Pecica pe Drumul Naţional 7.

După consumarea celui mai spectaculos moment al festivalului, care a ajuns anul acesta la ediţia a zecea, motocicliştii s-au transformat în spectatori la demonstraţia de stunt riding.

Spectacolul de acrobaţii pe motociclete a fost prezentat de unul dintre cei mai cunoscuţi „cascadori pe motocicletă” din Ungaria, Szabó Ákos, şi colegul său, Dér Gábor, cu participarea a două tinere pecicane care au acceptat, vizibil emoţionate, să ia parte la demonstraţie preţ de câteva minute fiecare.

Cei doi mers pe o roată, au lăsat un nor gros de fum şi au „desenat” cercuri pe asfaltul din faţa Primăriei până au cedat cauciucurile.

Cele mai spectaculoase momente au fost când Dér a aprins dâra de combustibil de pe asfalt cu flăcările care îi ieşeau din ţeava de eşapament, apoi a făcut câteva ture şi cascadorii cu două „coarne de foc”, cu ajutorul unei căşti speciale.

După demonstraţia de circa o jumătate de oră, participanţii s-au retras la umbra cortului amplasat lângă Stadionul Progresul, pentru seara care a continuat cu concertele susţinute de formaţii din Arad, Cluj-Napoca, Zalău, Timişoara şi Ungaria, între care Luna Amară, Rodaj sau Grimegod.

Şi vremea a ţinut cont de ediţia aniversară, pentru că participanţii au scăpat de ploaia care i-a udat aproape în fiecare an la MotoRock.

Activităţile programate pe durata festivalului au cuprins şi vizitarea Fermei de Bivoli, trasee turistice cu biciclete puse la dispoziţie gratuit, tiroliană şi concursuri (fotbal pe plajă, scandenberg, pescuit, concurs de tăiat lemne, perete de căţărare).

Doritorii au putut campa în Pădurice şi s-au delectat cu mâncărurile pregătite la ceaun.

Potrivit organizatorului principal, Stanislav Ribovici, de la Asociaţia West Motoreador, evenimentul a avut caracter caritabil şi a fost organizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Pecica, al Centrului Cultural Judeţean Arad, beneficiind şi de contribuţia a numeroşi sponsori din Pecica şi Arad.

***

Din păcate, ediţia din acest an a fost umbrită de un accident care s-a produs sâmbătă înainte de ora 12 pe DN7, în apropiere de intersecţia cu strada 213 (spre cartierul Ştraipiţ): un tânăr motociclist dintr-o localitate învecinată, care se îndrepta spre locaţia evenimentului, nu a putut ocoli o bătrână care locuia în zonă şi care a traversat pe loc nepermis, accidentând-o mortal.

Foto: Pavel Sinka şi Sándor Bacsilla

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.