Zborul MH17, DOBORÂT. O convorbire telefonică ce îi INCRIMINEAZĂ pe rebeli a fost AUTENTIFICATĂ

Zborul MH17, DOBORÂT. O convorbire telefonică ce îi INCRIMINEAZĂ pe rebeli a fost AUTENTIFICATĂ

O convorbire telefonică între doi şefi rebeli înregistrată de serviciile de securitate ucrainene, ce arată că oamenii din subordinea celor doi lideri au doborât un avion civil, a fost autentificată de experţii americani, a anunţat duminică Ambasada Statelor Unite la Kiev.

„Datele audio furnizate presei de către serviciul de securitate ucrainean au fost examinate de experţi ai comunităţii de informaţii care au confirmat că este vorba de conversaţii autentice între lideri separatişti cunoscuţi”, a anunţat misiunea diplomatică americană.

Potrivit unui comunicat, ipoteza principală în cazul tragediei petrecute în Ucraina, „bazată pe mai multe elemente”, este că „zborul MH17 a fost probabil doborât de o rachetă sol-aer SA-11 (Buk), lansată din teritoriul controlat de separatişti în estul Ucrainei”.

Înregistrarea a fost precedată de o conversaţie între şeful rebel Igor Bezler, un cetăţean rus care vorbeşte cu colonelul din serviciile secrete militare ruseşti Vasili Gheranin, ofiţerul său de legătură, potrivit Kievului.

„Tocmai am doborât un avion (…) Am plecat să îl căutăm şi să facem fotografii”, a spus Bezler.

Șeful SBU Valentin Nalivaicenko a declarat că este vorba de conversaţii „ale unor ofiţeri din cadrul GRU (serviciul secret militar rusesc) interceptate şi transcrise în baza legii”.

Sursa: Realitatea.net; Foto: theepochtimes.com

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.