EFECTELE DEVASTATOARE ale unui medicament pe care MAJORITATEA ROMÂNILOR îl folosesc

EFECTELE DEVASTATOARE ale unui medicament pe care MAJORITATEA ROMÂNILOR îl folosesc

Medicamentele sunt prescrise pentru efectele lor benefice asupra diverselor afecţiuni, însă, nu trebuie ignorate nici reacţiile secundare care pot apărea în urma administrării lor.

Potrivit unor experimente realizate de cercetătorii de la Ohio State University, atunci când luăm un medicament, trebuie să acordăm mare atenție reacțiilor pe care acesta le produce în organismul nostru.

Studiile efectuate pe un eșantion de 80 de studenți au scos la iveală faptul că tratamentul cu paracetamol, unul dintre cele mai utilizate analgezice și în România, nu are efect doar asupra durerii, ci și asupra sentimentelor.

„Paracetamolul poate reduce empatia, iar astfel de efecte sunt devastatoare. Empatia este importantă. Dacă ai o ceartă cu partenerul și urmezi un tratament cu paracetamol, acest studiu arată că vei fi mai nepăsător față de sentimentele și suferința acestuia”, a explicat unul dintre cercetători.

Jumătate dintre studenții participanți la studiu au luat paracetamol înainte de a participa la o întâlnire în care le erau prezentate povești tragice. Rezultatul? Voluntarii tratați cu paracetamol au arătat mai puțină empatie față de victime, față de ceilalți studenți.

Sursa: dailymail.co.uk

  1. […] produs, oricât de natural poate să producă și efecte secundare în funcție de nivelul de toleranță al fiecărei persoane. În cazul produselor pe bază de CBD, […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.