Efectivele MAI au intervenit pentru deblocarea a SUTE de persoane și autoturisme înzăpezite. Care este starea drumurilor naționale

Efectivele MAI au intervenit pentru deblocarea a SUTE de persoane și autoturisme înzăpezite. Care este starea drumurilor naționale

Ca urmare a fenomenelor meteorologice severe din ultimele 24 de ore, au fost semnalate efecte în 16 județe (Argeș, Bacău, Brăila, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu,Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova,  Tulcea, Teleorman, Vrancea) și în municipiul București.

În intervalul amintit, efectivele MAI, cu sprijinul autorităților locale au intervenit pentru deblocarea peste 400 de persoane. În cursul nopții, au avut loc 17 intervenții cu șenilate și utilaje de deszăpezire pentru transportul mai multor persoane care s-au aflat în diverse situații medicale de risc.

În această dimineață erau închise autostrăzile A2 și A4 (Ovidiu – Agigea) și 24 de segmente de drumuri naționale, iar pe alte tronsoane se circulă cu restricții de tonaj.

Traficul rutier pe marea majoritate a drumurilor naționale și județene din județele aflate sub avertizare cod portocaliu, în special în Constanța și Teleorman, se desfășoară cu dificultate în condiții de iarnă și carosabil acoperit.

De la emiterea primelor avertizări meteo, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat, aproape 17.000 de pompieri, polițiști, jandarmi cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

MAI recomandă cetățenilor ca înainte de a porni la drum să se asigure că deplasarea se poate face în condiții de siguranță. Informații despre situația drumurilor naționale se pot obține sunând la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (Tel: 021/9360, 021/2643333, 021/2643334, Telverde: 0800 800301, 0800 800307, 0800 809360) ori consultând pagina de Internet a CNAIR sau a Centrului InfoTrafic al Poliției Române.

Monitorizarea și coordonarea situației din teren este în continuare realizată prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI completat cu reprezentanți din cadrul Ministerului Energiei și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.