Efectul NEAȘTEPTAT pe care îl are guma de mestecat asupra organismului

Efectul NEAȘTEPTAT pe care îl are guma de mestecat asupra organismului

Cu toate că se credea că guma de mestecat îmbunătăţeşte concentrarea prin mărirea fluxului sangvin de la nivelul creierului, cercetătorii susţin acum că mestecatul gumei poate interfera cu procesul care este în mod normal folosit pentru memorarea conţinutului verbal.

În urma unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Cardiff din Anglia s-a ajuns la concluzia că guma de mestecat poate afecta memoria.

Mestecatul împiedică memorarea de liste seriale, mişcările continue distrag atenţia şi astfel este afectată memoria pe termen scurt.

La acest studiu voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri și s-a constatat că cei care au mestecat gumă în timp ce se uitau pe liste cu numere şi litere şi-au amintit cu greutate conţinutul, spre deosebire de cei din grupul celor care se concentrau doar la liste.

Studiul efectuat de cercetătorii din Cardiff pune sub semnul întrebării rezultatul obţinut în cadrul altor studii potrivit cărora guma aromată poate să îmbunătăţească performantele creierului.

Foto: viewzone.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.