ISU Arad, dotat cu o nouă autospecială de descarcerare

ISU Arad, dotat cu o nouă autospecială de descarcerare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad va fi dotat cu o nouă autospecială de descarcerare, aceasta urmând să intre în dotarea instituţiei în cel mai scurt timp. Potrivit reprezentanţilor ISU Arad, autospeciala a fost achiziţionată în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.

În cursul zilei de marţi, a avut loc la Timişoara conferinţa finală a proiectului finanţat cu fonduri europene pentru acziţia de tehnică de intervenţie din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.

„A fost finalizată etapa a II – a «Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat etapa a 2-a, în Regiunea 5 Vest». Odată cu finalizarea acestei etape dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Arad s-a îmbunătăţit cu o nouă autospecială de descarcerare, aceasta urmând să intre în dotarea subunităţii de intervenţie în cel mai scurt timp”, precizează reprezentanţii ISU Arad.

Autospeciala este destinată intervenţiei pentru descarcerare şi salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente, în scopul eliberării persoanelor surprinse, punându-se accentul pe deplasarea rapidă şi realizarea în cel mai scurt timp a dispozitivului de intervenţie.

De la începutul proiectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad a fost dotat cu 13 autospeciale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.