ELEVII arădeni cu rezultate deosebite vor fi recompensați! Numărul BURSELOR aproape se DUBLEAZĂ

ELEVII arădeni cu rezultate deosebite vor fi recompensați! Numărul BURSELOR aproape se DUBLEAZĂ

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a propus ca în anul școlar 2018-2019 toți elevii arădeni cu merite deosebite la învățătură să fie recompensați cu burse.

Municipalitatea arădeană va face un efort financiar anul acesta și va răsplăti rezultatele deosebite la învățătură a tuturor elevilor. În timp ce Guvernul României nu acordă școlilor sprijinul financiar necesar funcționării acestora, lăsându-le pe unele dintre ele fără niciun ban și pe deasupra amenință și cu disponibilizarea a aproximativ 4000 de cadre, administrația locală aproape dublează numărul burselor pentru elevi. Consider că acești copii merită pe deplin sprijinul nostru și respectul întregii comunități, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Proiectul de hotărâre care stabilește numărul și cuantumul burselor acordate în învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad, pentru anul școlar 2018-2019, va fi supus votului în următoarea ședință de Consiliul Local Municipal. Acesta proiect prevede acordarea a nu mai puțin de 6616 burse, față de 3801 câte au fost acordate anul trecut, anunță Primăria.

Concret este vorba despre 51 burse de performanță, 5207 burse de merit, 145 burse de studiu și 1213 burse de ajutor social. Repartizarea burselor pe fiecare unitate de învățământ se va realiza conform solicitărilor venite din partea unităților de învățământ.

Elevii cu performanțe deosebite la învățătură urmează să primească  câte 90 lei/lună, bursa de merit este de 80 lei/lună, valoarea bursei de studiu este 70 lei/ lună, iar bursa de ajutor social este 60 lei/lună.

Valoarea totală a burselor care urmează să fie acordate în anul școlar 2018-2019 este de 4.755.060 de lei, bani care provin din bugetul local, informează municipalitatea.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.