Mai multe articole din rubrica "" ↑

Inspectorii de muncă, ÎN CONTROL! Cei vizați RISCĂ AMENZI de până la 20 000 de lei

Inspectorii de muncă, ÎN CONTROL! Cei vizați RISCĂ AMENZI de până la 20 000 de lei

La nivel naţional, s-a desfășurat, în ultima săptămână din luna septembrie, o campanie de control la beneficiarii la care folosesc munca zilierilor, informează ITM Arad.

Pentru a nu exista nici un fel de dubii vizavi de activităţile desfăşurate de zilieri, ITM Arad reamintește faptul că aceştia pot desfăşura numai activități necalificate, cu caracter ocazional, și doar în domeniile prevăzute în Clasificarea  activităților din economia națională și în conformitate cu prevederile art. 13 din Legea nr. 52/2011.

Beneficiarul care foloseşte zilieri pentru alte activităţi decât cele expres reglementate lege este sancţionat cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei.

În prezent, în evidențele ITM Arad, figurează 140 de societăți beneficiare care, de la începutul anului 2018, au raportat un număr de peste 3.500 de persoane care au desfășurat activitate în calitate de zilieri.

Principalele domenii de activitate în care au fost utilizați zilierii sunt: agricultura, silvicultura, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii și activități de alimentație (catering) pentru evenimente.

ITM Arad monitorizează în permanență societățile care utilizează munca zilierilor, desfășurând astfel de acţiuni şi în perioada următoare, iar acolo unde se va constata faptul că agenţii economici nu respectă prevederile legislaţiei muncii în vigoare, se vor aplica sancţiuni contravenţionale şi, în acelaşi timp, se vor trasa măsuri şi termene concrete de remediere a deficienţelor, anunță reprezentanții ITM Arad.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.