Elevii arădeni vor primi TABLETE pentru cursurile ONLINE… pe la FINALUL anului școlar

Elevii arădeni vor primi TABLETE pentru cursurile ONLINE… pe la FINALUL anului școlar

Elevii arădeni vor primi tablete, însă, abia pe la finalul anului școlar…

Consilierii locali au votat astăzi o Hotărâre privind cheltuielile pentru proiectul „Învățământ on-line performant în Arad”.

A fost modificat bugetul pentru achiziționarea de tablete, valoarea totală a proiectului „Învățământ on-line performant în Arad” va fi în cuantum de 35.582.149,32 lei, inclusiv TVA, conform Bugetul Proiectului, și, de asemenea, s-a modificat și suma privind contribuția proprie în proiect a Municipiului Arad, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, care vor fi în cuantum de 711.642,98 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului „Învățământ on-line performant în Arad”.

Potrivit proiectului, în realizarea bugetului proiectului se va ține cont că finanțarea achiziției echipamentelor IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar se acordă în limita unei valori nerambursabile de 250 euro/ tabletă, fără TVA, pentru uz școlar (cu abonament lunar la internet pe o perioada de minim 24 luni, inclus în valoarea de achiziție), echivalentul în lei la cursul specificat în ghidul solicitantului (în cazul achizițiilor efectuate după data semnării contractului de finanțare).

Primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț, a declarat că se estimează achiziția tabletelor în luna aprilie 2021, iar primirea propriu zisă de elevi, abia pe la finalul anului școlar. De vină, spune acesta, ar fi întârzierea ghidului pentru Proiectul European.

Foto: arhivă

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.