Elevii unei școli din județul Arad, FINALIȘTI în cadrul unui IMPORTANT concurs național

Elevii unei școli din județul Arad, FINALIȘTI în cadrul unui IMPORTANT concurs național

O soluţie inteligentă care oferă previziuni despre consumul de energie, un model ecologic de bicicletă fabricată din bambus, un exemplu despre cum poţi fi la modă creând haine şi accesorii din confecţii vechi sau neutilizate, o aplicaţie de smartphone care te ajută să reciclezi deşeurile sau o platformă educaţională care îi învaţă pe cei mici despre eficienţa energetică şi protejarea mediului. Acestea sunt doar câteva dintre cele 15 proiecte şi idei selectate de juriul E.ON Energy Globe Award România pentru a intra în finala competiţiei din acest an.

Printre finaliști se numără și elevii de la Școala Gimnazială Frumușeni din județul Arad, cu proiectul „Educație ecologică, de la activităţi la implementare”.

Proiectele au fost alese dintr-un total de circa 130 de iniţiative din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înregistrate pe platforma energyglobe.ro până la termenul limită, 15 iunie.

Lista proiectelor şi ideilor rămase în cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award România 2018 este următoarea:

Categoria Companii

  • Craft Bicycle” – Sabin Dimian, loc. Băneşti, jud. Prahova;
  • NRGeenie” – Trendometrics, mun. Bucureşti;
  • Valorificarea energiei recuperabile din procesul de transport gaze naturale în Sistemul Naţional de Transport”– Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, mun. Bucureşti;

Categoria Do it yourself

  • Calypso” – Ștefan Șovea și Andrei Ventuneac, Suceava;
  • Reduce, reuse, recycle” – Oltdesign SRL, Sântana de Mureş, jud. Mureş;
  • Home Manager” – Radu Tabarcea, mun. Oneşti, jud. Bacău;

Categoria Idei

  • BuyMySell” – Bogdan Marin, Bucureşti;
  • Electrofiltru pentru desprăfuirea gazului de la centralele termice pe lemn” – Universitatea Politehnică Timişoara, Facultatea de Inginerie Hunedoara;
  • Solutii de monitorizare şi eficientizare a resurselor in spatiile de locuit prin intermediul unui asistent personal folosind tehnologia deep learning” – Lucian Spaiuc, Tmişoara;

Categoria Tineret

  • Chit educativ eoliano-fotovoltaic” – Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava;
  • ,,Natura şi Comunitatea” – Centrul de Educaţie Nonformală de Mediu “Guşterita Verde”, Sibiu;
  • Kidibot Energy Battle” – Asociaţia StartEvo, Bucureşti;

Categoria Municipalităţi

  • Creșterea randamentului global al C.E.T.-urilor” – Bogdan-Andrei Tofan, comuna Miroslava, județul Iași;
  • Educație ecologică, de la activităţi la implementare” – Scoala Gimnazială Frumușeni, jud. Arad;
  • Eficientizarea sistemului de transport în municipiul Rm.Vâlcea” – ETA SA, Rm. Vâlcea;

Cele 15 proiecte intrate în finală au fost selectate în urma unui atent proces de analiză realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică.

După analizarea fiecărui proiect în parte, membrii juriului au întocmit o listă scurtă cu cele mai bune trei proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintre acestea le vor alege pe cele care vor câştiga respectivele categorii. De asemenea, rolul juriului va fi să nominalizeze câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor. Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la Bucureşti.

Pentru al doilea an consecutiv, vizitatorii portalului energyglobe.ro pot vota proiectul favorit, care va primi din partea organizatorilor „Premiul de Popularitate”. Acest premiu simbolic este acordat proiectului care va înregistra, în perioada 1-31 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului. Detalii despre condiţiile de participare şi mecanismul de vot pot fi găsite pe site-ul competiţiei, precum şi pe pagina de Facebook.

Foto: arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.