Elicopter SMURD cu patru persoane la bord, PRĂBUȘIT: Trei persoane, DATE DISPĂRUTE

Elicopter SMURD cu patru persoane la bord, PRĂBUȘIT: Trei persoane, DATE DISPĂRUTE

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, între stațiunile Mamaia și Năvodari. O singură persoană a fost recuperată în viață, până seara, în timp ce alte trei sunt căutate în continuare. La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi scafandri.

Din primele informații la bordul aparatului de zbor s-ar fi aflat pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă, iar martorii spun că după prăbușire s-au auzit strigăte de ajutor dinspre locul accidentului.

Potrivit Neptun TV, la mal a fost adusă o persoană, medicul de pe elicopter, care a fost resuscitată şi se află în stare critică. Ceilalţi 3 oameni sunt în continuare căutaţi. Printre ei se află o asistentă de 38 de ani de la Spitalul Judeţean Constanța, care tot luni își anunţase logodnicul că este însărcinată.

În acest moment, la locul prăbușirii elicopterului se află zeci de jandarmi, pompieri, poliţişti, dar şi scafandri, care încearcă să îi găsească pe ceilalţi trei membri ai echipajului.

Totodată, la nivelul Guvernului s-a constituit o celulă de criză, condusă de vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de Interne deplasându-se către Constanța.

Elicopterul în care se aflau cele 4 persoane ar fi fost solicitat din judeţul Tulcea, de unde a preluat un pacient pentru a-l aduce la Spitalul Judeţean Constanța.

Potrivit televiziunilor de ştiri, pacientul fusese deja lăsat la spital, iar echipajul era la ora 16.00 pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pentru realimentare, operaţiune care a durat circa 20 de minute şi s-a încheiat cu succes. Apoi, aparatul s-a îndreptat către Aeroportul Tuzla, unde nu a mai ajuns.

La ora 16.18 turnul de control de la Mihail Kogălniceanu s-a autoseziat, deoarece aparatul nu ajunsese încă la Agigea, în drumul spre Tuzla.

Aparatul de zbor fusese cumpărat în urmă cu aproape doi ani de către Consiliul Judeţean Constanța, cu peste patru milioane de euro, din fonduri europene, dar nu a fost folosit timp de un an.

Ulterior, elicopterul a fost donat de către Consiliul Județean Constanța Serviciului de Urgență.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.