EPIDEMIE DE GRIPĂ: Zeci de cazuri CONFIRMATE în judeţul Arad! Alte cinci persoane aşteaptă rezultatele analizelor. Cinci DECESE

EPIDEMIE DE GRIPĂ: Zeci de cazuri CONFIRMATE în judeţul Arad! Alte cinci persoane aşteaptă rezultatele analizelor. Cinci DECESE

Virusul gripal a fost confirmat, până la această dată, la 21 de persoane din judeţul Arad, alte cinci aşteptând rezultatele analizelor, informează Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

„Începând cu data de 29 decembrie și până astăzi 30 ianuarie, au existat suspiciuni de gripă în cazul a 32 de persoane. Dintre acestea, la 21, Institutul Cantacuzino a confirmat existența virsului gripal, la șase pacienți rezultatul a venit negativ, iar pentru alte cinci cazuri se așteaptă rezultatul de la Institut. Medicația antivirală a fost instituită încă de la momentul suspiciunii. De asemenea, la această dată șapte persoane sunt încă internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad iar cinci persoane au decedat (una la spitalul din Timișoara)”, se arată într-un comunicat de presă al spitalului.

De remarcat, că Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a transmis și transmite, în timp real, către Direcția de Sănătate Publică Arad, toate informațiile referitoare la cazurile sau suspiciunile de gripă, conform metodologiei în vigoare.

Autorităţile au declarat, astăzi, epidemie de gripă în România.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.