Epidemie de rujeolă în România. Ce măsuri instituie la nivel local DSP Arad

Epidemie de rujeolă în România. Ce măsuri instituie la nivel local DSP Arad

Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de rujeolă, prin publicarea Ordinului 4128/05.12.2023 privind declararea epidemiei de rujeolă pe teritoriul României și aprobarea măsurilor de limitare a răspândirii epidemiei.

Conform prevederilor ordinului mai sus menționat, pentru a limita răspânirea cazurilor de rujeolă se vor institui următoarele măsuri:

Cu sprijinul medicilor de familie se va derula o campanie de vaccinare ROR a copiilor cu vârsta între 9 – 11 luni. Doza suplimentară administrată înainte de vârsta de 12 luni se consideră doză 0 și nu se ia în considerare la evaluarea acoperirii vaccinale cu două doze de vaccin ROR.

Se vor recupera cât de repede posibil restanțierii cu vârsta între 1-4 ani la vaccinarea cu ROR.

Se vor recupera cât de repede posibil restanțierii cu vârsta între 5-14 ani la vaccinarea cu ROR sau care nu au schemă completă de vaccinare ( respectiv 2 doze ROR în antecedente).

În perioada următoare, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad va continua realizarea de noi campanii de informare pentru populație privind riscurile asociate îmbolnăvirilor prin rujeolă și va evalua periodic necesarul de vaccin ROR de la nivelul cabinetelor de medicină de familie astfel încât vaccinarea să se poată desfășura în condiții optime.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.