Podul de la Minișel, distrus în vară de inundații, va fi refăcut din temelii

Podul de la Minișel, distrus în vară de inundații, va fi refăcut din temelii

Podul care face legătura între Tauț, reședință de comună, și satul Minișel a fost deteriorat în urma inundațiilor din această vară, de la începutul lunii iunie.

Satul Minișel a rămas izolat, iar Consiliul Județean Arad a intervenit prompt și a realizat un pod provizoriu pentru a asigura accesul în sat, urmând ca podul să se refacă din temelii. 

„S-a intervenit în vară, pentru a asigura circulația locuitorilor din Minișel, prin realizarea unui pod provizoriu, alocându-se în acest sens 1,785 milioane de lei din excedentul bugetar. Urmează să refacem acest pod din temelii, iar obținerea avizelor înseamnă primii pași pentru realizarea obiectivului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Judetean Arad intenționează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române”, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri un aviz de gospodarire a apelor pentru realizarea lucrărilor: „Refacere pod pe DJ 708A KM 22+40 peste Valea Cigher”.

Solicitarea de aviz este conformă cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care doresc să obţina informații suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta solicitantul de aviz la adresa menţionată. Persoanele care doresc să transmită observaţii, sugestii şi recomandări se pot adresa solicitantului sau la adresa: Consiliul Județean Arad, Str. Corneliu Coposu nr.22,tel. 0357731280, după data de 04.12.2023.

Sursa foto: CJA

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.