Este oficial! Autostopul, STRICT INTERZIS în România. Amenzile sunt USTURĂTOARE!

Este oficial! Autostopul, STRICT INTERZIS în România. Amenzile sunt USTURĂTOARE!

Autostopul este strict interzis în România. Legea care interzice autostopul a fost adoptată prin vot final de deputaţi.

Astfel, șoferii care transportă autostopişti, fără autorizaţie de taxi, ar putea fi sancţionaţi cu amenzi drastice, se menţionează în proiectul de lege aprobat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri cu 298 de voturi „pentru”, 2 voturi „contra”, 16 „abţineri” (iar două persoane nu au votat) un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Votul final al deputaţilor vine după ce documentul fusese aprobat de Senatori încă din octombrie 2014.

Potrivit noii legislaţii, este interzis transportul public contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

Persoanele fizice sau juridice care vor efectua, în mod repetat, transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără să respecte regulile de mai sus ar putea fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei.

Introducerea noilor dispoziţii este necesară în condiţiile în care există practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local, cât şi transportul judeţean de persoane, se precizează în expunerea de motive a documentului.

  1. Havasi Sergiu 8 mai, 2015, 6:21 pm

    Eu zic că mai bine introduce o altă taxă in pretul combustibililor, acciza mamei lui Ponta, sau un nou caiet fiscal – cu câti bani te urci la volan. Ups, să nu mă audă că ăstia sunt in stare de orice. :)))

    Raspunde
  2. o mare tampenie. daca duci niste cunostinte cu masina poti lua amenda. ar trebui sa ia muie toata clasa politica!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.