INTERVIU/ Nicolae Ioţcu: „Cetăţenii îşi doresc oameni performanţi şi competenţi, nu reprezentanţi ai familiilor şi găştilor din partide”

INTERVIU/ Nicolae Ioţcu: „Cetăţenii îşi doresc oameni performanţi şi competenţi, nu reprezentanţi ai familiilor şi găştilor din partide”

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, ne-a acordat un scurt interviu pe atât de actuala temă a alegerii primarilor din primul tur de scrutin şi a preşedinţilor consiliilor judeţene de către consilierii judeţeni.

– Domnule preşedinte, ce părere aveţi de proiectul de lege privind alegerile locale, care prevede alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene de către consilieri, cu majoritate simplă, proiect care a trecut şi de Camera Deputaţilor.
– Cred că propunerea făcută, inițial, de PNL era foarte bună pentru că asigura o reprezentare corectă a cetăţenilor. În plus, asigura stabilitate preşedinţilor consiliilor judeţene. Din păcate, nu s-a ţinut cont de ea. Proiectul care a trecut acum îi lasă pe preşedinţii consiliilor judeţene la mâna consilierilor, care pot deturna sensul votului dat de cetăţeni. Legea, așa cum a ieșit ea din Parlament, favorizează jocurile de culise, dar noi trebuie să acționăm cu putere în interesul oamenilor și să-i desemnăm pe aceia care-i reprezintă. Un succes real va diminua influența negocierilor politice postelectorale.

– Cum credeţi că va fi campania electorală în noile condiţii?
– Va fi o concentrare maximă pe singura funcţie uninominală importantă obținută direct, care este cea de primar al Municipiului Arad. După părerea mea, condiția principală a succesului PNL este realizarea unei echipe unite pentru susținerea energică a candidatului și, de asemenea, pentru obținerea unui vot politic cât mai bun.

– Cum vedeţi desemnarea candidaţilor la funcţiile importante?
– PNL Arad este o organizație cu foarte mulți oameni valoroși, care pot ocupa oricând funcții importante la nivel local sau la nivel central. Sunt convins că astfel de oameni pot conduce Consiliul Județean sau Primăria Municipiului Arad. Tocmai de aceea, cred că desemnarea candidaților trebuie să fie foarte bine cântărită iar decizia să întrunească acordul deplin al organizației. Lucrul esențial ar fi ca, în acest demers, să alcătuim o echipă și să-i desemnăm pe aceia dintre noi care pot conduce cu înțelepciune și se bucură de încrederea oamenilor. În acest sens, cred că trebuie să ținem cont de mesajul pe care cetățenii l-au transmis la alegerile din 16 noiembrie 2014.

– Care este acest mesaj?
– Așa cum văd eu lucrurile, cetăţenii îşi doresc oameni performanţi şi competenţi, nu reprezentanţi ai familiilor şi găştilor din partide.

– Veţi mai candida?
– Categoric!

  1. nu cred o iota din ceea ce a spus. toti politicenii mint!!

    Raspunde
  2. Felicitari d-le IOTCU pentru tot ce faceti pentru tot judetul ARAD …..Mult succes pe mai departe….

    Raspunde
  3. Bravo! domnule Iotcu,oricum aradenii va vor vota pentru ceeace ati facut pentru Arad,nu pentru ca sunteti FINUL familiei PISTRU. Pentru ca toti directorii din Arad sunt ‘RUDA CU GIANI…” Apropo de ce nu mergeti la primarie?

    Raspunde
  4. Te-ai gandit tu sa dai interviuri !

    Raspunde
  5. Iotcu nu este finul fam. Pistru n-au nimic comun doar colegi de partid….Pistru il loveste pe la spate pe IOTCU ori de cate ori are ocazia!!!

    Raspunde
  6. Pistru si Iotcu sunt dusmani. Pistru l-a sapat pe Iotcu ca sa iasa Falca presedinte la PDL.

    Raspunde
  7. Fără a fi gargargiu precum altul este, toate acţiunile dânsului se materializează în folosul cetăţenilor. Nu atacă în stânga şi în dreapta pe nimeni decât atunci când are argumente. Este lăudabil faprul că deşi nu beneficiază de „relaţiile” pe care le are ” altul” se menţine pe o linie fermă în beneficiul oamenilor. Votul meu îl va avea sigur.

    Raspunde
  8. Saracu dl. iotcu cum nu face el parte din nici o gașcă si din nici un clan.mare caracter!

    Raspunde
  9. Tineti-o tot asa! Noi va votam in continuare!!! Poate chiar la primarie, de ce nu???

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.