Europarlamentarele

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a debutat fulminant. Partidele şi-a prezentat candidaţii şi la Arad, în cadrul unor acţiuni ample, la care au participat mii de persoane. În prezent, caravanele electorale ale principalelor partide care îşi dispută locurile din Parlamentul European, dar şi cele ale candidaţilor independenţi, străbat rând pe rând localităţile judeţului.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a debutat fulminant. Partidele şi-a prezentat candidaţii şi la Arad, în cadrul unor acţiuni ample, la care au participat mii de persoane. În prezent, caravanele electorale ale principalelor partide care îşi dispută locurile din Parlamentul European, dar şi cele ale candidaţilor independenţi, străbat rând pe rând localităţile judeţului. Au loc întâlniri populare, multe dintre ele la căminele culturale proaspăt renovate, unde candidaţii îşi prezintă programele în baza cărora speră să-i convingă pe alegători să le dea votul. Aceştia din urmă conştientizează importanţa Parlamentului European pentru ţara noastră, astfel încât se anunţă o prezenţă record la urne.

Dacă nu v-aţi dat seama, trebuie să vă spun că rândurile de mai sus nu au nici o legătură cu realitatea.

Adevărul e că nici de această dată campania electorală pentru alegerile europarlamentare nu a debutat fulminant. Partidele importante nu şi-a prezentat candidaţii şi la Arad, în cadrul unor acţiuni ample, la care să participe mii de persoane. În prezent, caravanele electorale ale principalelor partide care îşi dispută locurile din Parlamentul European, dar şi cele ale candidaţilor independenţi, nu străbat rând pe rând localităţile judeţului. Nu au loc întâlniri populare iar candidaţii nu îşi prezintă programele în baza cărora speră să-i convingă pe alegători să le dea votul. Aceştia din urmă nu conştientizează importanţa Parlamentului European, astfel încât se anunţă o prezenţă scăzută la urne.

Aşa cum, probabil, v-aţi dat seama, aceste ultime rânduri exprimă realitatea momentului pe care-l parcurgem. Nană Floare de la Pescari sau nană Saveta de la Căpruţa au tot atâta treabă cu alegerile europarlamentare câtă are şi nană Tebeia, din Kiribati (asta fiind o republică insulară din mijlocul Pacificului). Lipsiţi de miza alegerii unor personaje palpabile (primari, consilieri, parlamentari, preşedinte), cu care să menţină cât de cât o legătură, fie ea (în cazul unora) chiar şi prin intermediul televizorului, românii nu conştientizează miza europarlamentarelor. Iar politicienii nu catadicsesc să le-o arate, preocupaţi fiind doar de mobilizarea strictă a membrilor de partid şi, eventual, a simpatizanţilor, în vederea votului. Că pe ei altceva nici nu-i interesează, decât să obţină procentele pe care le-au promis socialiştilor, popularilor europeni şi aşa mai departe, a căror miză e cât se poate de simplă: majoritatea în Parlamentul European.

  1. Mare vina aveti si voi „gazetarii” pentru situatia asta. Pentru un pumn de arginti va vindeti sufletul la hapciupicaliticii astia , asa numiti politiceni , le faceti imagine. Asa ca ciocu mic si joc de glezna. Cine are cap pe umeri , are si parere . Nu le-o formezi nici tu , nici colegii tai facuti la apelul bocancilor , care pe langa ca nu au habar de gazetarie , sunt certati si cu limba romana

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.