Europarlamentarul Vlad Botoş, despre situaţia de la Liceul German: „Suferința copiilor arădeni a fost cauzată de lipsa de implicare a autorităților”

Europarlamentarul Vlad Botoş, despre situaţia de la Liceul German: „Suferința copiilor arădeni a fost cauzată de lipsa de implicare a autorităților”

Una dintre cauzele care au făcut posibilă îmbolnăvirea a peste 50 de copii de la Liceul German se dovedește a fi lipsa unor proceduri scrise, așa cum reiese din răspunsul primit de la școală, arată europarlamentarul USR Vlad Botoş într-un comunicat de presă.

În urma primului val de elevi internați, europarlamentarul arădean Vlad Botoș a formulat o cerere prin care a solicitat informații referitoare la derularea contractului de deratizare a clădirilor Liceului Adam Muller Guttenbrunn. „Până acum am primit răspuns numai de la conducerea școlii, din partea Primăriei acesta lipsind”, spune eurodeputatul arădean.

Conform celor transmise de unitatea de învățământ, în cadrul lucrărilor de deratizare nu s-a întocmit o fișă de evaluare a riscurilor (având în vedere caracterul periculos al substanțelor utilizate), contractul întocmit cu furnizorul nu prevede măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor și intoxicațiilor și totodată lipseau obligațiile prestatorului, respectiv ale școlii, cu privire la îndepărtarea urmelor de substanțe chimice folosite la deratizare.

Este destul de limpede că suferința copiilor arădeni a fost cauzată de lipsa de implicare a autorităților, de modul iresponsabil în care sunt tratate activități care pot avea consecințe extrem de grave. Existența procedurilor scrise, cu obligații clare, duce la responsabilizarea celor care desfășoară activități pe baza lor, pentru că pe de o parte sunt evidențiați pașii de urmat, iar pe de altă parte este mai ușor de dovedit și apoi de sancționat o eroare. Din păcate, situația de la Liceul German se poate repeta oricând, chiar la o scară mai mare, având în vedere că firma prestatoare este aceeași firmă care se ocupă de tratamentele împotriva țânțarilor, în tot municipiul. Colaborarea acesteia cu Primăria Arad se face așadar în lipsa unor proceduri clare, ceea ce pune în pericol viețile arădenilor. Suntem la 30 de ani de la Revoluție și din orașul nostru au plecat 50 de mii de locuitori. O administrație care s-a dovedit ignorantă în raport cu proprii cetățeni este clar vinovată de acest exod. Dacă nu dorim să devenim tot mai mici, ne trebuie o altă administrație, responsabilă și profesionistă, a declarat Vlad Botoş.

Citeşte şi:

Cazul de la Liceul German. Pe cine acoperiți, domnilor, bătându-vă joc de SĂNĂTATEA copiilor!?

  1. Botos NU VA BAGA NIMENI IN SEAMA1 P ENTRU
    ARAD , CONCRET CE AI FACUT?VOI NEOMARXISTII STITI NUMAI SA BAGATI DE VINA,IN FATA OCHILOR VISATI CASCAVALUL.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.