Cazul de la Liceul German. Pe cine acoperiți, domnilor, bătându-vă joc de SĂNĂTATEA copiilor!?

Cazul de la Liceul German. Pe cine acoperiți, domnilor, bătându-vă joc de SĂNĂTATEA copiilor!?

Într-un oraș la care părinții refuză să-și mai trimită copiii la școală la Liceul German iar autoritățile și-au arătat măsura propriei incompetențe în a gestiona o situație de criză se impune luarea unor măsuri dure.

Adică, să plece acasă cei care au hotărât că este sigur ca elevii să reia cursurile la Adam Muller Guttenbrunn, lucru soldat cu un alt val de intoxicări cu o „substanță necunoscută”. Să plece acasă și cei care au încercat să minimalizeze faptele pentru a nu afecta „prestigiul școlii”.

Asta pentru că, iată, până aseară nu mai puțin de 18 elevi de la Liceul German au trecut pragul Unității de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, alăturându-se altor câteva zeci, intoxicați în 13 ianuarie. Trei dintre ei au rămas internați, aseară. Dar, dimensiunea întregii situații e mai mare: Există elevi care nu s-au prezentat la spital, care au avut doar mâncărimi ale pielii sau ușoare amețeli. Există elevi pe care părinții refuză să-i mai lase la școală, de teama că ar putea fi intoxicați.

În opinia noastră, modul în care autoritățile au tratat acest caz lasă de dorit. Pentru că, undeva, ceva nu se potrivește. Ce folos că s-a întrunit de atâtea ori Comitetul Județean pentru Situații de Urgență dacă a dat cu bâta în baltă? Sau s-a dorit și se dorește protejarea cuiva? A cuiva care a tras sfori, eventual a impus contractul cu firma din Deva („abonată” la bani publici) care a intoxicat copiii? Sunt întrebări firești pe care nu ni le punem numai noi, ci întreaga opinie publică arădeană (și nu numai).

Am înțeles că Poliția a deschis un dosar de cercetare în acest caz. Speranța că vinovații ar putea fi trași la răspundere ar putea veni de acolo, eventual…

Citește și:

Situația este GRAVĂ! CREȘTE numărul elevilor de la Liceul German ajunși la UPU (UPDATE + VIDEO)

  1. […] Cazul de la Liceul German. Pe cine acoperiți, domnilor, bătându-vă joc de SĂNĂTATEA copiilor!? […]

    Raspunde
  2. Reguli minimale de management stabilesc ca raspunderea o poarta aceia si numai aceia care au decizia.
    O alta regula privind responsabilitatea spune ca un manager este raspunzator de faptele si abaterile personalului din subordine pe care are obligatia sa-l coordoneze si supravegheze.
    Contrar celor mai elementare reguli, apar la comentarii prin presa locala, tot felul de indivizi care afirma ca conducerea scolii nu are nicio vina.
    Problema vinei este un aspect care face parte din elementele constitutive ale unei infractiuni.
    Aplicarea însa de masuri punitive administrative nu se fundamenteaza si nu trebuie sa se fundamenteze pe vina ci pe responsabilitate. Daca apare si elementul vina atunci problema intra in sfera penala.
    In alta ordine de idei se pue intrebarea: din ansamblul responsabilitatilor ce revin conducerii scolii aceasta retine numai beneficiul salarial? Adica directorul nu raspunde, el doar isi ridica salariul cu tot cu indemnizatiile de conducere, ca el conduce dar nu raspunde, el supravegheaza, el semneaza, dar nu raspunde.
    Si pentru ca la noi toate institutiile statului sunt compuse din politruci pusi de partid (Muie PSD/PNL/PDL!!!) fara nicio alta treaba decat sa-si ridice si ei salariile si alte beneficii si privilegii, institutii care nu vad ca se impune o nmasura sanctionatorie administrativa si ca cineva, o institutie publica, macar una, trebuie sa asigure informarea completa si corecta a parintilor.
    Amintim ca toate institutiile publice considera prin politrucii care le ocupa ca nu au nicio responsabilitate in fata societatii, a parintilor si a copiilor: prefectura = 0, Inspectoratul scolar = 0, Primaria Arad (care are atributii si responsabilitati in gestionarea si administrarea unitatilor scolare) = 0, IGP = 0, UPU = 0.
    Singura institutie care a comunicat ceva este DSP. Ca a comunicat ca nu exista legaturi intre dezinsectie si intoxicarea copiilor din seria a II-a este deja o alta discutie – tine cel mai probabil de demersul de musamalizare si minimizare a raspunderii firmei, care este evident una de partid.

    Raspunde
  3. CONTRACTUL S-A FACUT DE PSD PENTRU PSD,

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.