Situația este GRAVĂ! CREȘTE numărul elevilor de la Liceul German ajunși la UPU (UPDATE + VIDEO)

Situația este GRAVĂ! CREȘTE numărul elevilor de la Liceul German ajunși la UPU (UPDATE + VIDEO)

Cursurile la Liceul German au fost suspendate temporar după evenimentul de la începutul săptămânii trecute, când patruzeci de elevi au ajuns în spital.

Suspendarea cursurilor a vizat doar clădirea afectată și a fost valabilă până vineri, 17 ianuarie 2020. Astăzi, alți elevi de la același liceu, au ajuns la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz, 11 copii de la Liceul German cu vârste între 8 și 18 ani s-au prezentat astăzi la spital cu simptome de intoxicare, la fel ca și colegii lor de săptămâna trecută.

Doi elevi, de 8 și 18 ani, au rămas internați. Din câte se pare, au fost afectați și elevii dintr-o altă clădire a liceului, fiind vorba de cei din clasele mari.

UPDATE

Potrivit ISU, în urma schimbului de informații cu Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Arad, inspectorul șef a ordonat trimiterea echipajului de cercetare chimică, biologică, axiologică și nucleară pentru efectuarea unor măsurători la liceul teoretic Adam Muller Guttenbrunn.

Măsurătorile se execută la corpul de clădire din Calea Timișorii.

UPDATE 2

Potrivit reprezentanților UPU, 11 elevi de la Liceul A. M. Guttenbrunn s-au prezentat de buna voie pentru mai multe investigatii medicale până în jurul orei 17:30. Doi copii de 8 ani respectiv 18 ani sunt internați în spital. Băiatul de 8 ani este internat la infecțioase. Dispeceratul ISUAR a primit primul apel telefonic în jurul orei 17:10, fiind vorba de o fetiță de 15 ani (dureri de burta), la care a intervenit echipaj medical SAJ B.

UPDATE 3

Simina Roz informează că a crescut numărul elevilor la 13, aceștia se află la UPU din cadrul Spitalului Județean.

UPDATE 4

Până luni seara 18 elevi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, trei dintre ei rămânând internați.

  1. […] Situația este GRAVĂ! CREȘTE numărul elevilor de la Liceul German ajunși la UPU (UPDATE + VIDEO) […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.