EXCLUSIV: DEZASTRU ECOLOGIC în ZECI de LOCALITĂŢI din judeţul Arad

EXCLUSIV: DEZASTRU ECOLOGIC în ZECI de LOCALITĂŢI din judeţul Arad

Se anunţă un alt dezastru ecologic în judeţul Arad, după cel de anul trecut de la Lipova şi Chişineu Criş.

De aceasta dată este vorba despre localităţile din Zona 3 şi Zona 4 a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judetul Arad, în care situaţia a degenerat în ultima perioadă şi tinde să ajungă similară cu cea înregistrată anul trecut în Zonele 2 şi 5 (Bârzava/Lipova şi Chişineu Criş).

Potrivit informaţiilor noastre, Activ Salubritate SA, societatea de salubrizare care operează în Zona 3 şi 4 respectiv Valea Crişului/Sebiş şi Ineu/Mocrea, a fost notificată deja de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor să respecte prevederile contractuale în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii.

Totodată, trebuie spus că respectiva societate a acumulat datorii imense către FCC Environment, operatorul staţiilor de transfer a deşeurilor. Această din urmă societate a mai suferit o pierdere majoră şi din cauza celor întâmplate în 2019 în Zonele 2 şi 5, FCC Environment fiind şi operatorul staţiilor de transfer a deşeurilor din Bârzava, Chişineu Criş şi Sebiş, parte a Sistemului de Management Integrat de Gestionare a Deşeurilor.

De remarcat, că problemele din Zonele 2, 3, 4 şi 5 fac ca singura zona funcţională a Sistemului de Management Integrat de Gestionare a Deşeurilor să fie Zona 1 – Municipiul Arad şi împrejurimi (deservită de RETIM Ecologic Service SA) într-o ecuaţie în care au fost absorbite peste 30 milioane de euro din fonduri europene.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.