EXPLICAȚIILE NĂUCITOARE date de ȘOFERUL DROGAT care A OMORÂT cinci oameni în STAȚIA DE AUTOBUZ

EXPLICAȚIILE NĂUCITOARE date de ȘOFERUL DROGAT care A OMORÂT cinci oameni în STAȚIA DE AUTOBUZ

Şoferul care a omorât, luni dimineață, cinci oameni într-o staţie de autobuz era drogat cu trei substanţe interzise: diazepam, cannabis şi amfetamină. Asta au arătat analizele de sânge făcute bărbatului de 27 de ani, imediat după producerea accidentului. În plus, se pare că tânărul figura în evidenţe cu o criză de epilepsie.

Potrivit legii, cei care suferă de această afecţiune îşi pierd dreptul de a conduce pentru o perioadă, de la ultima criză.

„Solicitantul care a avut o primă criză de epilepsie neprovocată poate fi declarat apt pentru condus după o perioadă de 6 luni în care nu au mai avut loc crize şi dacă s-a efectuat o evaluare medicală corespunzătoare”, potrivit Ordinului nr. 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul. Bărbatului, însă, nu i-a fost luat permisul nici măcar o zi.

Pe de altă parte, șoferul neagă că ar fi luat vreo substanţă interzisă. În plus, vine cu o explicație halucinantă pentru fapta sa. Tânărul susține că i s-au blocat pedalele din cauza covorașului de la mașină.

„S-a tras mai mult covoraşul de la maşină sub pedale şi n-am mai putut, asta e, s-a întâmplat”, a declarat șoferul, care se află la secția de Terapie Intensivă.

„Am intrat într-o depăşire, n-am mai controlat maşina şi asta a fost… cel mai rău îmi pare pentru persoanele decedate, condoleanţe familiilor, chiar n-aş fi vrut să se ajungă la aşa ceva”,  a mai spus el.

Bărbatul avea permis de conducere de 9 ani și, în trecut – susține el – doar 2 amenzi: una pentru că nu purta centura și una pentru neacordare de prioritate.

Procurorii aşteaptă rezultatele de la medicină legală pentru a-l cerceta pe şofer sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare din culpă.

Luni dimineaţă, bărbatul a intrat cu viteză în refugiul unei staţii de autobuz din Brăila, omorând cinci oameni.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.