Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale de la UAV, conectată la piaţa muncii

Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale de la UAV, conectată la piaţa muncii

Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu (UAV) din Arad este o facultate tânără dar foarte dinamică, încercând să-şi armonizeze oferta educaţională cu piaţa muncii. Toate cele cinci specializări oferă studenţilor, după absolvire, şansa de găsi un loc de muncă. De asemenea, cei care doresc pot să-şi continue studiile la master pe două domenii de licenţă (limba şi literatura română şi administraţie publică) sau în cadrul şcolii doctorale pe domeniul filologie
„Avem o echipă de conducere foarte dinamică, dornică de a dezvolta facultatea, de a veni în întâmpinarea nevoilor de pe piaţa muncii. Pentru a rezista pe piaţa educaţională este esenţială conectarea cu mediul economic .  Studenţii nu au nevoie doar de o diplomă ci şi de un loc de muncă în specializarea studiată”, a punctat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Fie că vorbim despre limba şi literatura română şi limba şi literatura engleză sau germană, fie că vorbim despre teologie penticostală didactică, administraţie sau jurnalism, toate aceste specializări oferă oportunităţi reale pentru angajare. „În acest moment există o cerere mare pe piaţa educaţională din Arad pentru profesori de limba germană. Se poate vorbi de o criză pe această specializare şi cred că oferta facultăţii noastre pentru cei care doresc să devină profesori de limba şi literatura germană este binevenită în acest moment. Şi asta cu atât mai  mult cu cât asistăm la o creştere a  cererii copiilor de  liceu şi gimnaziu pentru această disciplină”, a precizat decanul facultăţii, conf. univ. dr. Otilia Huţiu.

Cursuri de limbi străine
La mare căutare sunt şi cursurile de limbi străine, germană şi engleză  organizate în cadrul centrului de limbi moderne. Aici se organizează sesiuni de examene de competenţă lingvistică ECL pentru engleză, germană , franceză şi română, precum şi  examene de limba engleză- germană pentru domeniul medical. Toate aceste diplome sunt recunoscute de angajatorii din Uniunea Europeană. Desemenea se pot organiza sesiuni de pregătire pentru aceste examene ECL  la cerere, precum şi pentru examenele Cambridge.

Reconversie profesională
Şi tot la Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale cei care doresc pot să facă reconversie profesională. Patru semestre în care se pot specializa într-un alt domeniu de licenţă, care oferă şansa profesorilor de a preda şi alte discipline. Ceea ce trebuie precizat este că şi pe cel de al doilea domeniu de licenţă, obţinut prin reconversie, se păstrează aceleaşi grade didactice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.