Falcă, arătat cu degetul după ce a spus că nu există copaci seculari în Parcul Eminescu

Falcă, arătat cu degetul după ce a spus că nu există copaci seculari în Parcul Eminescu

Grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu” îl contrazice pe primarul Gheorghe Falcă, după ce edilul şef al Aradului ar fi afirmat, într-o emisiune televizată, că în Parcul Eminescu nu există arbori seculari.

„În primul rând că… trebuie să fim sinceri că nu există niciun arbore secular… da? Deci avem studiul peisagistic… nu există niciun arbore secular şi e simplu… poţi să calculezi matematic… când s-a făcut parcul, ce s-a întâmplat…”, a afirmat Gheorghe Falcă (min. 08:20 – 08:35 al emisiunii „România la zi”, de la West TV).

„Considerăm că aceasta este o gravă dezinformare a opiniei publice, spusele primarului fiind contrazise chiar de specialiştii care au elaborat Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (PUZCP), proiect nr. 39027, documentaţia fiind adoptată de Consiliul Local al Municipiului Arad prin hotărârea nr. 201 din 17 iulie 2014. În anexa C a documentaţiei, la capitolul B „Studiul sistemului urban de spaţii verzi în limita ansamblului urban Arad”, în pasajul dedicat Parcului Eminescu, la pagina 91, putem citi următoarele:

„Valoarea peisagistică ridicată a parcului este realizată de cele 32 exemplare cu vârste peste 60 ani dintre care se remarcă 7 exemplare SECULARE de stejar şi frasin. Vârsta acestora variază între 150 – 200 ani, vârstă ce coincide cu aproximaţie cu data creării parcului. Este posibil ca o parte din exemplare să fie naturale rămase din şleaul de luncă existent în trecut pe acest teren.”

În concluzie, răspunsul de netăgăduit la întrebarea din titlu este DA!”, au precizat membrii grupului de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.