Falcă a dat-o pe politică în CLM, chiar în debutul campaniei electorale

Falcă a dat-o pe politică în CLM, chiar în debutul campaniei electorale

Că primarul Gheorghe Falcă a politizat cea mai recentă ședință a consiliului local au putut să observe toți cei prezenți, ieri, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ. Deciziile administrative au căzut, așadar, pe loc secund pentru că edilul-șef a trebuit să se răcorească nițel, punându-și la punct rivalii politici. A fost un spectacol de pomină!

În mod categoric, „vedeta” pusă la zid în lipsă de către primarul Aradului (într-un moment și loc total neinspirat alese) a fost eternul său dușman, Leontin Aslău. După principiul „hoțul strigă hoțul”, cel dintâi om al urbei a trecut peste orice limite acuzând un abuz pe care omul de afaceri arădean l-ar fi comis mutând bariera ștrandului dincolo de parcarea „Corleone”. Nu revenim asupra a ceea ce a urmat după ce edilul-șef s-a dezlănțuit pe această temă în plenul CLM, însă reamintim celor care poate au uitat, că zona de taxare s-a aflat pe actualul amplasament și înainte de modificările operate de municipalitate, fără ca parcarea „Corleone” să fie considerată a se afla în afara Ștrandului „Neptun”.

Nu a scăpat nepedepsit nici șeful învățământului

Trecând , mai departe, în revistă, accesul de nervi cu care primarul Gheorghe Falcă a reușit să uimească, ieri, auditoriul prezent la ședința ordinară a CLM, trebuie spus că Leontin Aslău nu a fost unica țintă a atacurilor cu puternic iz politic lansate de edilul-șef. Un alt personaj „îndrăgit” de Falcă, în persoana șefului învățământului arădean, „a încasat-o” scurt, imediat după ce un proiect de hotărâre legat de reabilitarea termică a unor unități de învățământ din oraș a trecut cu unanimitate de proba votului. Acesta a fost momentul în care edilul-șef și-a amintit că din pricina inspectorului școlar general, Claudius Mladin, o serie de investiții pe care municipalitatea le-ar fi putut face în alte școli nu se pot materializa pe motiv că Inspectoratul Școlar Județean refuză să predea Primăriei acele obiective. Mai mult decât atât, Falcă a anunțat că Primăria nu a mai reușit să acceseze o serie de fonduri din pricina aceluiași Claudius Mladin care, susține primarul, nu a fost în stare să aducă nici un ban la Arad de la instalarea la putere a USL.

Bătălie cu PC pe tema panourilor informative

Odată alunecat pe panta politicului, primarul a considerat că ar fi oportun să îi pună puțin la punct și pe liderii Partidului Conservator. S-a întâmplat după votul pe două proiecte privind trecerea unor tronsoane de drum în administrarea Primăriei. În același registru ca și în cazul lui Aslău sau Mladin, Falcă a insistat asupra unui alt subiect invocat, în urmă cu puțin timp, de conservatori. Jignit de ideile șefului PC, care propunea instalarea unor panouri informative nefavorabile municipalității pe mai multe străzi de pământ din cartierul Aradul Nou, edilul-șef a răbufnit anunțând că, la fel ca și în cazul celor două pasaje nefinalizate de pe centura Aradului, străzile despre care vorbesc conservatorii arădeni se numără printre acelea aflate în ograda Guvernului.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.