VIDEO/ Vom fi salvați din calea Apocalipsei cu ajutorul unui proiect al experților NASA

VIDEO/ Vom fi salvați din calea Apocalipsei cu ajutorul unui proiect al experților NASA

Agenţia spaţială americană NASA lucrează, în prezent, la un proiect menit să salveze umanitatea în cazul unei catastrofe globale. Este vorba despre o navă spaţială interstelară, care ar putea duce oamenii dincolo de sistemul nostru solar.

Experţii care lucrează la Proiectul Persephone susțin că numai construirea unei nave spaţiale autonome este cheia pentru viitoarele călătorii interstelare ale omenirii.

„Avem nevoie să proiectăm metode care să suporte ecosistemele spaţiale”, a spus Rachel Armstrong, managerul Proiectului Persephone. Acest lucru ar permite să călătorim dincolo de sistemul solar, într-o sută de ani.

Proiectanţii susţin că pentru a face acest lucru trebuie construită „o navă de locuit”, înrudită cu Arca lui Noe, care să aibă în totalitate sisteme auto-sustenabile.

Asemenea nave ar putea fi folosite pentru a salva şi a găzdui populaţia lumii în cazul unei catastrofe globale.

Proiectul Persephone a fost anunţat încă din anul 2012 și este un studiu pentru Icarus Interstellar – o organizaţie non-profit care speră să realizeze o navă spaţială interstelară prin intermediul Proiectului One Hundred Year Starship. Proiectul face parte dintr-un studiu finanţat de NASA şi de agenţia de cercetare din cadrul Departamentului Apărării (DARPA) a Guvernului Statelor Unite și are ca scop realizarea unei călătorii interstelare cu echipaj uman, până în anul 2112.

Foto: digitash.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.