Falcă: „Mă bucură alegerea unui creștin-democrat în fruntea Comisiei Europene”

Falcă: „Mă bucură alegerea unui creștin-democrat în fruntea Comisiei Europene”

Președintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, se declară bucuros de faptul că parlamentarii europeni l-au ales în funcția de președinte al noii Comisii Europene pe creștin-democratul Jean-Claude Juncker. Fost prim-ministru al Luxemburgului timp de 18 ani, Juncker a fost ales, marți, cu 422 de voturi „pentru”, 250 de voturi „împotrivă” și 47 de abțineri.

„Mă bucură faptul că parlamentarii europeni au ales pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene un politician din familia creștin-democrată. Această alegere arată clar drumul pe care europenii au ales să meargă, un drum îmbrățișat și susținut și de către Partidul Democrat Liberal. Totodată, îmbrățișarea creștin-democrației la nivel european întărește viziunea pe care noi am avut-o încă din anul 2012, atunci când am candidat pe o platformă creștin-democrată”, a declarat Gheorghe Falcă (foto).

Jean-Claude Juncker este primul președinte ales al Comisiei Europene și nu doar aprobat. Acesta a fost nominalizat pentru această funcție pe 27 iunie, de către Consiliul European, fiind aprobat de către 26 de state din cele 28 de state membre ale UE. Urmează acum ca Juncker, care își va prelua mandatul de cinci ani la data de 1 noiembrie, să trimită scrisori oficiale către șefii statelor membre, pentru ca aceștia să propună candidați pentru posturile de comisari europeni.

Jean-Claude Juncker a prezentat agenda sa de reforme, obiectivul său pentru o economie de piaţă socială, inclusiv un pachet de investiţii de 300 miliarde euro pentru susţinerea creşterii economice, combaterea şomajului şi încurajarea competitivităţii, viziunea sa de a democratiza şi mai mult Troica Comisia Europeană – BCE – FMI, limitele flexibilităţii în Pactul pentru stabilitate şi creştere economică, precum şi ideile sale privind uniunea europeană a energiei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.