Falcă, de-a alba-neagra în declarații: Îl face praf pe Atanasiu, după care îl laudă

Falcă, de-a alba-neagra în declarații: Îl face praf pe Atanasiu, după care îl laudă

Un scandal de proporții a izbucnit în acest sfârșit de săptămână în cadrul Partidului Național Liberal, după ce presa a făcut publice stenogramele unei ședințe în care vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu critica dur aripa ex-PDL din noul partid şi susţinea debarcarea vechilor democrat-liberali în frunte cu Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu.

„Noi fără PD nu câştigam președintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. (…) Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă! (…)

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân şi nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu’ şi cu lacu….”, le-a transmis Teodor Atanasiu liberalilor din Bistriţa.

Afirmațiile sale au stârnit un val de indignare în rândul colegilor de partid, care au sărit cu declarații în apărare.

Printre primii care au sărit la gâtul lui Atanasiu, se numără primarul Aradului Gheorghe Falcă, care a declarat că Teodor Atanasiu „s-a compromis definitiv”.

„Domnul Atanasiu s-a compromis definitiv. Aceste declaraţii l-au jignit profund pe domnul Iohannis, au devoalat o teorie a fuziunii care nu cred că este împărtăşită de preşedintele Iohannis. A doua jignire e faţă de Alina Gorghiu, pentru că s-a referit la colegii dumneaei şi pentru că au pus-o într-o postură destul de urâtă, iar a treia e faţă de Dreapta. Prietenul nostru, domnul Atanasiu s-a exclus din viaţa politică”,  a precizat Falcă pentru adevărul.ro.

După ce, luni, Atanasiu a încercat să dreagă afirmaţiile făcute la Bistriţa, și primarul Aradului a revenit la sentimente mai bune.

„Domnul Atanasiu a fost iniţiatorul acestui mare proiect politic, ne-a explicat contextul în care a făcut aceste afirmaţii, proiectul politic faţă de România este important.

Este mai important ce putem face pentru România. Nu este uşor, dar proiectul trebuie să meargă mai departe. Fiind în spaţiul privat, nu era o şedinţă integral de partid. Ne interesează mai mult proiectul, lucrurile acestea vor fi îndreptate. Dacă erau discuţii în spaţiul public, erau vizate de statut. Am explicat că regret declaraţia, dar eu consider că proiectul este mai important”, a declarat, luni, Gheorghe Falcă.

Declarația acestuia a venit în contextul în care vicepreședintele partidului, Teodor Atanasiu a susţinut luni că declaraţiile sale au fost rupte din context. Mai mult, Atanasiu a dat asigurări că în cazul în care PNL ajunge la guvernare Cătălin Predoiu va fi numit premier.

„Îmi pare rău că în România nu se întâmplă ca în restul Europei, că discuţiile private nu sunt discuţii private. Aţi dat nişte frânturi de 1-2 minute dintr-o discuţie de o oră şi jumătate. Îmi pare rău dacă din frânturi s-a dedus că vrem o scindare a partidului. Am fost primul care a propus fuziunea dintre PNL şi PDL. Am susţinut fuziunea până s-a înfăptuit. Ar fi culmea să doresc spargerea partidului. Adversarii PNL sunt în afara partidului, nu în interiorul partidului. Nu mă interesează ce spun anumite posturi de televizune.

Recunosc stenogramele ca veridice, dar nu recunosc contextul. Îmi asum ce am spus la şedinţă, era într-un anumit context, nu trebuie să dau explicaţii publice despre context. Vă asigur că dacă facem un guvern PNL premier va fi Cătălin Predoiu”, a declarat Teodor Atanasiu.

Întrebat de jurnalişti din ce context au fost scoase declaraţiile, Teodor Atanasiu nu a vrut să dea detalii susţinând că nu vrea să dezbată o discuţie privată.

SURSA: ziare.com

 

 

  1. Barbat de stat acest gogulita ! Bun politician in relatia cu licurici aradeni,dar depasit de situatie la nivel national !

    Raspunde
  2. Ce bun politician?Si in relatia cu aradenii e bun pt.aia care sunt lejer inghesuiti la minte.

    Raspunde
  3. Sa fim seriosi, Falca e un mediocru. Doar cei mai prosti dintre aradeni il voteaza. cei destepti gresesc pt. ca nu merg la vot

    Raspunde
  4. Pai atanasiu a spus adevaru dar la arad din vechiul pnl sa ales prafu asa ca falconetti nu fi trist cum te-ai coportat asa primesti se sparge gasca de hoti….

    Raspunde
  5. plecat ,din arad hotarat sa il puna la punct pe acest tradator , falcone a fost ,urgent cu botul pe labe de cei care ii stiu activitatea mai bine ca oricine in romanica

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.