Falcă şi colacul de salvare

Gheorghe Falcă începe, cred, să fie conştient că a pierdut lupta în ceea ce priveşte ambiţiile sale de a face politică la vârf. Adică, la Bucureşti şi din Bucureşti. Cel puţin pentru moment…

Gheorghe Falcă începe, cred, să fie conştient că a pierdut lupta în ceea ce priveşte ambiţiile sale de a face politică la vârf. Adică, la Bucureşti şi din Bucureşti. Cel puţin pentru moment…
Vânat în interiorul propriului partid de gruparea Blaga, cea care-i pune beţe în roate inclusiv la Arad, dar şi în imposibilitate de a dezerta pentru ca, mai apoi, să treacă la Mişcarea Populară, Gheorghe Falcă joacă inteligent. Având fler, ştie că, mai devreme sau mai târziu, PNL va fi pus în situaţia de a se apropia, din nou, de PDL. (Pentru că, să fim serioşi, de când cu înfiinţarea USD e tot mai clar că liberalii sunt veriga a şaptea la căruţa USL. Care oricum merge anapoda, pentru că unii trag „hăis” iar alţii „cea”). Aşa că primarul Aradului îşi îndreaptă tot mai des atenţia spre PNL. Nu vă gândiţi că se face liberal, el vrea doar sprijinul liberalilor.
Semnale potrivit cărora Falcă s-a apropiat deja de PNL sunt destule. Întâlniri, negocieri, apropo-uri şi aşa mai departe. Tot tacâmul. Mai rămâne să se treacă doar peste aversiunea produsă de însăşi pronunţarea numelui „Falcă” în sediul PNL Arad. Ceea ce e mai greu, dar nu imposibil. Că aşa-i în politică!
Totuşi, sunt destule voci în PNL care nu sunt de acord cu jocurile de culise care-l au în centrul atenţiei pe Falcă. Şi (ele, vocile) spun asta făţiş, cu riscul de a-i supăra pe unii sau pe alţii care-l consideră pe Falcă un fel de Făt Frumos pe cal alb. Pentru că, să fim serioşi, în pofida oricăror corecţii, Falcă nu e nici Făt Frumos şi nici pe cal alb. În momentul de faţă e mai degrabă o sperietoare călare pe o mârţoagă. Nu trebuie decât să caşti ochii mai bine ca să vezi asta.
În consecinţă, s-ar putea ca planurile apropierii lui Falcă de PNL să nu ţină iar colacul de salvare vital pentru edilul şef al Aradului să nu mai fie aruncat peste bord de „prietenii” săi liberali. Ar fi o lecţie pentru primar, care riscă, în aceste condiţii, să se înece ca şi ţiganul la mal. Nu acum, ci peste doi ani, la alegeri. Până atunci, va mai pluti el cumva. Dacă va mai pluti!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.