Falcă şi „realitatea”

Faptul că arădenii ar putea rămâne fără apă caldă şi, posibil, chiar şi fără căldură începând din 4 ianuarie agită spiritele la vârful administraţiei locale.

Pe scurt, situaţia este următoarea: CET a acumulat – şi acumulează, în continuare – datorii către Compania de Apă, pentru apa furnizată. Confruntată cu o asemenea situaţie, Compania de Apă a somat CET să plătească datoriile. Cum CET e însă un fel de „falimentul SRL”, nu prea are de unde să plătească. În aceste condiţii, conducerea Companiei de Apă a decis că a venit momentul să închidă robinetul şi să nu mai livreze apă către CET. Asta înseamnă că CET nu va mai avea ce încălzi şi distribui populaţiei iar Aradul va rămâne fără apă caldă. Şi, posibil, şi fără căldură. În plină iarnă! De adăugat ar fi faptul că CET e o societate a municipalităţii (deci, în „parohia” lui Falcă Gheorghe) iar Compania de Apă e a Consiliului Judeţean Arad.

Cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie trebuie să ne explice în primul rând Falcă Gheorghe, vizionarul din fruntea oraşului, care de peste un deceniu nu a fost în stare să rezolve problema CET. O problemă menţinută, oarecum, în plan secundar, dar care, iată, acum, a devenit acută. Stringentă. Faptul că arădenii ar putea rămâne în frig şi fără apă caldă, „graţie” incompetenţei cuibărite (deja de prea mult timp) în Palatul Administrativ, nu mai poate fi ascuns sub preş.

În acest al 12-lea ceas, în loc să încerce să rezolve problema (ce mai contează un împrumut de la trezorerie, când Aradul a fost îndatorat deja pe mai multe generaţii?), Falcă Gheorghe are o reacţie halucinantă. Edilul şef i-a cerut demisia directorului de la Compania de Apă! Şi, ca să-i mai prostească încă o dată pe arădeni, a invocat iar aceeaşi placă uzată, cu salariile din companie (pe care le-a cerut, din nou, ilegal!), de parcă angajaţii de la Compania de Apă poartă vina prăpădului de la CET! (Caz clasic de distragere a atenţiei).

În realitate, vina pentru situaţia în care s-a ajuns îi aparţine lui Falcă Gheorghe. Care de peste un deceniu a făcut treabă (zice el) în Arad, dar a ignorat, fie din neştiinţă, neputinţă, sau poate chiar cu rea credinţă(!) problema CET. Aceasta e realitatea, dragi arădeni. Dar, aşa cum ne-a obişnuit, Falcă Gheorghe trăieşte într-o altă realitate…

 

  1. Cred că voi ,,Ziariștii” trebuie să da-ți un examen înainte să aveți dreptul de a scrie, îmi pare că tot mai rău merge din cauza voastră…..

    Raspunde
    • Nicodim sau cine vei fi, ești cu mintea răvășită. Ce vină au oamenii că informează? Dacp tu faci una nefăcută iar presa vine cercetazî lucurile și apoi publică nefăcuta ta e de vină presa de ea? Dacă nu ar fi ziariștii să ne spună, d unde ai putea știi t pentru a le băga în proiecte cu care să îți ia mintea ție și a încă la vreo douăzeci de mi de nătărăi care îl votează. Acum mărește taxele pentru ca să înțeleagă tot prostul că dacă s-a turnat asfalt acesta trebuie plătit că doar nu a venit Jiță cu bani dde la Brad. Acum se plătește și vila de pe malul Mureșului din studiile de fezabilitate câștigate de ffirma soțiel primarului. Așa ca să-ți vină mintea la cap, dacă ai avut-p vreodată.

      Raspunde
  2. De ce nu-si da Falca demisia? un primar poarta raspunderea pentru ceea ce nu merge bine intr-un oras. sau el e raspunzator doar cand e vorba de lucruri bune??

    Raspunde
  3. Daca s-ar aduna sumele de bani platite cu titlu de subventie a gigacaloriei, subventia de care beneficiaza toti cei bransati la CET si cei cu nevoi financiare dar si cei fara astfel de nevoi (majoritatea) va rezulta o suma suficienta pentru rentabilizarea CET-ului.
    Din pacate banii astia fiind cheltuiti in scopuri propagandistice, adica neeconomic se rezbuna atat pe Falca, care este responsabil de situatia CET cat pe aradenii bransati la CET.
    Mai amintesc de reaua-vointa cu care s-a insistat pentru oprirea celor care voiau sa se debranseze de la sistemul centralizat: proiecte de reechilibrare tehnica cretine, avize obligatorii pe care trebuia sa le dea CET (adica acela care avea interesul de a tine populatia captiva), smechereala cu repartitoarele de costuri care au afectat grav eficienta sistemului (si a imbogatit nejustificat niste firme vanzatoare de repartitoare, cititori de repartitoare, abonamente etc.), lipsa investitiilor, papagalii din consiliul local care au primit ca sinecuri functii in consiliile de admnistratie, ULAL Arad care a sustinut tot timpul sistemul de incalzire centralizat si sistemul imbecil de subventionare a energiei termice constienta fiind ca vor avea membrii doar atata timp cat asociatiile de proprietari erau dependente de serviciile lor si aceste servicii se manifestau doar in smecherelile de prost gust si injuste cu repartizarea costurilor cu energia termica, cu punerea la plata a celor debransati pentru a diminua facturile celor bransati la CET. Sa nu uitam de monopolul ilegal creat de legea asociatiilor de proprietari care spune ca nu pot fi administratori decat cei care sunt avizati de primarie si sunt avizati de primarie doar administratori scoliti de ULAL Arad. Mai verificati-va memoria si aduceti-va aminte de comisioanele pe care le incasau administratorii la instalarea repartitoarelor si din citirea lor. Amintiti-va si comisioanele administratorilor la instalarea contoarelor. Amintiti-va si de desele scandaluri in care administratorii faceau ilegalitati si abuzuri cu sustinerea ULAL Arad. Amintiti-va de voi cum sustineati in sedintele asociatiilor de proprietari ca este normal ca o persoana debransata sa plateasca o cota de 30% din factura la CET.
    Poate ca poporul asta isi va da seama ca ar fi mai bine pentru el sa fie corect si sa fie corect chiar si atunci cand nu ii convine, nu de alta dar sigur, in jocul asta de smechereli convenabile ii va veni randul sa fie vaca de muls, cal de bataie, prost de servici etc.

    Raspunde
  4. Vizionarul Falca betoneaza, sparge, asfalteaza, iar sparge, face studii de fezabilitate pt. ecluze, poduri, fantani pe mures, canale navigabile, piramida de sticla, piste peste parcari si invers.Cand vreti sa mai aiba timp sa vada ca aradenii n-au caldura, nu prea au nici sanatate si nici bani.

    Raspunde
  5. A-ti marit taxele si impozitele! Demisia!!!

    Raspunde
  6. Pe mine personal nu ma intereseaza cine e de vina. Stiu sigur ca nu sunt eu. Si mai stiu ca mi-am platit toate facturile la timp. Si impozitele. Asa ca va rog sa-mi spuneti in situatia asta cu ce drept poate sa ia cineva hotararea sa nu mai imi furnizeze utilitatile?
    Persoana care va lua va fi data in judecata de mine si sper ca de toti aradenii buni platnici care vor fi in aceeasi situatie!

    Raspunde
    • Prietene, nu ai inteles cum sta treaba.
      Pai impozitele le platesti degeaba de mult timp ca nu ai nici interne, nici aparare, nici sanatate, nici educatie si nici reprezentanti acceptabili, cam ca in evul mediu.
      In al doilea rand vad ca uiti ca vecinii tai debransati ti-au platit silit o parte din factura. Mai uiti si ca nu ai platit pretul intreg la factura, acesta fiind subventionat chiar si de catre oameni mai saraci ca tine, din bugetul local.
      Eu personal abia astept sa mori de frig (la figurat) sa ajungi sa nu-ti convina acelasi lucru care inainte iti convenea. De ce nu ti-ai facut o centrala proprie ca sa nu fii dependent de competentul tau de primar si de armatele de lipitori de afise ce populeaza toate institutiile publice aflate sub obladuirea aceluiasi individ?

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.