Mai multe articole din rubrica "" ↑

FALSĂ creștere a SALARIULUI MEDIU în România

FALSĂ creștere a SALARIULUI MEDIU în România

PSD denunță dezinformarea făcută – în cunoștință de cauză! – de premierul Florin Cîțu cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu pe economie, în baza căreia acesta proclamă o falsă îmbunătățire a nivelului de trai din România, a anunțat deputatul social-democrat Mihai Fifor.

„Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent”, spune deputatul arădean.

În realitate, arată Mihai Fifor, Institutul Național de Statistică a subliniat că datele raportate cu privire la evoluția câștigului salarial din România au fost afectate „în contextul situației cauzate de pandemia COVID-19”, iar „datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acuratețe, completitudine  și comparabilitate mai redus”. În acest sens, INS subliniază că „în câștigul salarial mediu lunar sunt cuprinse și sumele plătite salariaților pentru șomajul tehnic”.

„Altfel spus, Cîțu se laudă cu o creștere a salariului mediu prin raportare la indemnizația de șomaj tehnic care s-a acordat anul trecut în timpul stării de urgență și care reprezenta doar 75% din salariul de bază. Prin urmare, dacă se face abstracție de această diferență de 25 de puncte procentuale, care a existat anul trecut, în cazul salariaților care au fost nevoiți să intre în șomaj tehnic din cauza pandemiei, s-ar observa că evoluția reală a salariilor din România a avut un parcurs negativ, iar veniturile românilor au rămas cu mult în urma inflației galopante provocată de guvernarea Cîțu”, explică deputatul Mihai Fifor.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.