FEMEILE din bandele infracționale din Londra, MAI ABILE decât bărbații

FEMEILE din bandele infracționale din Londra, MAI ABILE decât bărbații

Douăzeci și cinci de bande active, cu 4.800 de membri. Astfel se prezintă cea mai recentă estimare a poliției londoneze în ceea ce privește hoții de pe teritoriul capitalei britanice.

Specialiștii în criminologie de la Universitatea Middlesex au efectuat, timp de 4 ani, un studiu în rândul tinerelor membre din patru bande infracționale din sudul Londrei și nu mare le-a fost mirarea când au constatat că femeile din bandele infracționale londoneze sunt mai eficiente decât bărbații.

Mai puțin violente și mai discrete, acestea au un rol deosebit de important în spălarea de bani și strângerea de informații, aptitudini care le ajută să avanseze foarte ușor în ierarhia bandelor. Cercetătorii londonezi subliniază și importanța planului logistic al femeilor, dând ca exemplu cărucioarele pentru copii cu care transportă discret arme.

„Bărbații petrec mai mult timp nefăcând nimic și fumând cannabis, dobândind autoritate doar prin violență”, susține Simon Harding, unul din autorii studiului. „Femeile adună și schimbă informații foarte normal, misiune vitală pentru a lupta împotriva bandelor rivale și a fi mereu cu un pas înaintea poliției”, mai spune expertul în criminologie.

Totuși, în interiorul bandelor, femeile care nu au astfel de „talente” pot fi victime ale bărbaților, multe dintre ele ajungând să fie victime ale violurilor colective.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.