Fermierii sunt așteptați la sediul APIA pentru depunerea cererilor de sprijin pe unitatea de suprafață

Fermierii sunt așteptați la sediul APIA pentru depunerea cererilor de sprijin pe unitatea de suprafață

Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul județean Arad (APIA) anunță că până la data de 15 mai 2014 inclusiv, fermierii care intenționează să solicite sprijin financiar pe suprafata pot depune cererile de plată, fără penalități.

„Până miercuri, 23 aprilie 2014, la nivelul Centrului judeţean APIA Arad și centrele locale arondate au fost depuse 15.345 de cereri de plată, pentru o suprafaţă de 139.430,9 de hectare. Numărul fermierilor planificați până la această dată a fost de 18.266, observându-se astfel că un număr de 2.921 nu s-au prezentat la depunerea cererii de plată. Venim cu rugămintea ca fermierii să se prezinte la Centrul judeţean APIA și la centrele locale pentru a depune cererile de sprijin pe unitatea de suprafață în următoarele zile, pentru a preîntâmpina aglomerația din ultima săptămână de depunere a cererilor, fără penalități. Față de programările efectuate, estimăm că mai trebuie să depună cereri de plată un număr de aproximativ 8.441 de fermieri, pentru o suprafață de aproximativ 225.090 de hectare”, a declarat Gheorghe Alda, director executive APIA Arad.

Pentru cererile depuse în perioada 16 mai – 9 iunie 2014 inclusiv, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, conform art. 22, art. 23 alin. 1 paragraful 1 din Regulamentul CE nr. 1122/2009. Cererile depuse începând cu data de 11 iunie 2014 sunt considerate inadmisibile, fiind respinse de la plată conform art. 23 alin. 1 paragraful 3 din Regulamentul CE nr. 1122/2009.

Pentru a simplifica întregul proces şi pentru a evita erorile de identificare a parcelelor agricole, completarea şi depunerea cererii se poate realiza electronic, accesând în mod gratuit aplicaţia de depunere electronică a cererii – IPA Online la adresa  http:/lpis.apia.org.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.