Festivalul Toamna Muzicală Arădeană: Primul concert – un parcurs muzical senzațional, cu invitați de excepție

Festivalul Toamna Muzicală Arădeană: Primul concert – un parcurs muzical senzațional, cu invitați de excepție

După ce a condus ansamblurile de scenă ale Filarmonicii de Stat Arad în două proiecte majore – Concertul de rock – simfonic din Cetatea Aradului și Gala de Operă Open Air, desfășurată în Parcul Reconcilierii – maestrul italian Giuseppe Carannante revine în fața publicului arădean, o dată cu debutul ediției din acest an a Festivalului Toamna Muzicală Arădeană, informează biroul de presă al instituției de cultură arădene. Acesta va fi consemnat joi, 3 noiembrie, la ora 19, atunci când la Cercul Militar va fi susținut un concert simfonic al cărui invitat special, pe lângă maestrul Carannante, va fi pianistul italian Fabrizio Soprano.

Întâlnirea muzicală va cuprinde, în deschidere, Scorci sinfonici – o partitură scrisă special pentru ansamblul mare orchestral, compoziție semnată Giuseppe Carannante. O splendidă versiune a celui mai popular concert pentru pian al literaturii ruse – Concertul nr. 1în si bemol minor op.23 – şi o promiţătoare abordare a penultimei simfonii a lui Piotr Ilici Ceaikovski constituie marile atracţii ale serii, iar cel care se confruntă cu virtuozitatea compoziţională a partiturilor lui Ceaikovski este Fabrizio Soprano, care se află acum pentru a doua oară pe podimul de concerte arădean.

Așadar, debutul noii adiții a Festivalului Toamna Muzicală Arădeană promite a fi un parcurs muzical senzațional, condus cu măiestrie de dirijorul Giuseppe Carannante, și interpretat cu har de orchestra Filarmonicii de Stat Arad și invitatul său, pianistul Fabrizio Soprano.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.